19 apr

Godalna orkestra v Sežani

Godalna orkestra v Sežani

V petek, 15. 4. in v soboto, 16. 4. 2016, je v Sežani potekala 12. revija godalnih orkestrov slovenskih glasbenih šol. Na štirih koncert je nastopilo 27 različnih godalnih orkestrov. Med njimi sta bila tudi dva naša dva orkestra.

Mlajši godalni orkester, ki šteje 24 članov, je na reviji nastopil v petek. Vodi ga Andreja Mohorič. Pot v Sežano so si dodatno popestrili z obiskom zelo zanimive goslarske delavnice mojstra Vilma Demšarja v Ljubljani.

Starejši godalni orkester pa je pod vodstom Mirana Šumečnika na reviji nastopil v soboto. Predstavil se je z Mozartovim koncertom za klavir in orkester K.V. 414 (prvi stavek), kjer je svojo virtuoznost in muzikalnost pokazal solist Rok Tadej Brunšek in pa s slovensko skladbo Adagio, skladatelja Marjana Korošca.

Prejšnji teden je bil za naše orkestraše prav poseben še zaradi enega zanimivega dogodka. V sredo, 13. aprila 2016, so gostili orkester iz Avstralije in skupaj pripravili simfonični koncert. Avstralski orkester je z navdušenjem izvedel zalo zanimiv program, tudi s solistoma na rogu in fagotu. Naš simfonični orkester pa se je predstavil z zelo zahtevnim in raznolikim programom in solistoma na klavirju (Rok Tadej Brunšek) in trobenti (David Špec). Na koncu sta oba orkestra združila moči in skupaj zaigrala eno skladbo. Navdušenje v dvorani je bilo izjemno in vsi smo bili polni prijetnih vtisov.


<< Nazaj na seznam novic