5 maj

Nastopa zmagovalnega Otroškega pevskega zbora GŠ Velenje

Nastopa zmagovalnega Otroškega pevskega zbora GŠ Velenje

Z Otroškim pevskim zborom GŠ Velenje smo si kot zmagovalci kategorije otroških pevskih zborov na državnem tekmovanju v Zagorju ob Savi 2016 "pridobili" čast nastopiti na dveh zelo pomembnih glasbenih odrih. 

Prvi se je zgodil 24. aprila 2016 v Dvorani Union v Mariboru, kjer smo peli na slavnostni podelitvi nagrad ob zaključku tekmovanja odraslih pevskih zborov Naša pesem.

V družbi štirih zborov, nagrajencev kategorij iz Zagorja, smo se predstavili kot prvi. Malo vznemirjeni, a hkrati sproščeni in veseli smo odpeli z vsem žarom. Ko je povsem polna dvorana, v kateri so bili zbrani zborovodje, skladatelji, pevci in ljubitelji zborovskega petja, zaploskala in zavriskala, pa smo na odru samo še uživali. To je bil  za nas nepozaben dogodek!

Malo utrujeni, a vseeno z velikim veseljem se bomo naslednji teden (13. maja 2016) predstavili na odru Slovenske filharmonije v Ljubljani. Koncert najboljših zborov iz Zagorja, ki ga bo povezoval Dejan Pevčević, organizira Glasbena matica in ponovno se bo zgodil zelo lep  zborovski koncert. Zelo smo ponosni!

Manja Gošnik Vovk


<< Nazaj na seznam novic