23 maj

Za nami je projekt Sax&more

Za nami je projekt Sax&more

V soboto, 21. maja, se je v Velenju zgodil velik saksofonski dogodek.

V soboto, 21. 5. 2016, smo na treh lokacijah in treh koncertih predstavili saksofon v različnih vlogah.
Na prvem koncertu "Koliko saksofonov vidiš?" je najprej nastopil Big band Glasbene šole Velenje, pod vodstvom Janija Šuligoja. Sledil je nastop popularnih The Saxtopus, ki sta nam predstavila saksofon v popularni glasbi. Na koncertu smo se sprehodili po celotnem Titovem trgu, kjer so nastopili učenci glasbene šole (dva tria in dva dueta). Kot zadnji pa je nastopil Orkester saksofonov Glasbene šole Velenje, pod vodstvom Aleša Logarja. Za zadnjo skladbico pa so se članom orkestra pridružili še ostali saksofonisti, tako da je v orkestru zaigralo več kot 20 saksofonistov.
Na drugem koncertu "Okoli sveta skozi zvok saksofona" so v Galeriji Velenje v raznolikem programu zaigrali domači glasbeniki Sara Beriša, Godalni kvartet "korunštrajh" (Jerneja Srebernjak, Andreja Mohorič, Jasmina Špec, Jerica Žgeč), Katja Šumečnik in Neva Berke. Na klavirju pa je muziciral gost iz Zagreba Ivan Batoš.
Tretji koncert "Free time sax" pa se je zgodil na terasi bara Mozaik. Nastopili so gostje iz Bjelovarja, trio Strings & Keys. Trio sestavljajo profesionalni glasbeniki Viktor Ključarić (saksofon), Marijana Vrhovec (vokal in klaviature) in Siniša Pauška (kitara).
Z odlično glasbo, prekrasnim vremenom in pozitivno energijo smo dan polepšali številnim prebivalcem Velenja.

Nekaj slik lahko najdete v galeriji fotografij, da dobite vtis kako lepo je bilo.


<< Nazaj na seznam novic