14 jun

Glasbena šola na Titovem trgu

Glasbena šola na Titovem trgu

V letošnjem letu glasbeno šolstvo na Slovenskem praznuje visok jubilej, obeležujemo namreč 200. obletnico ustanovitve prve slovenske javne glasbene šole. Že od januarja se vrstijo dogodki povezani z obletnico, tudi na naši glasbeni šoli. Zaključek pouka bomo tako letos sklenili malo drugače.

V petek, 24. 6. 2016, ob 15.00 se bodo na poseben način povezale slovenske glasbene šole. V več kot 40 slovenskih krajih se bo istočasno igrala slovenska himna Zdravljica in znana slovenska skladba Moja dežela.

V Velenju bo prireditev potekala na Titovem trgu, v primeru dežja pa v Veliki dvorani Glasbene šole Velenje. Nastopili bodo simfonični orkester, otroški in mladinski pevski zbor Glasbene šole Velenje, dirigiral bo Miran Šumečnik. Dogodek bo v počastitev 200. obletnice javnega glasbenega šolstva na Slovenskem in 25. obletnice samostojnosti Republike Slovenije ter pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja. Prireditev bomo združili s podelitvijo spričeval in s podelitvijo posebnih priznanj najuspešnejšim učencem.

Podobna slovesnost bo potekala tudi v Šoštanju. Ob 15.00 bo na ploščadi pred glasbeno šolo zaigral Mladinski pihalni orkester oddelka Šoštanj z dirigentom Davorjem Plambergerjem. Sledila bo podelitev spričeval.

Vljudno vabljeni.


<< Nazaj na seznam novic