21 jun

Balet Lepotica in zver

Balet Lepotica in zver

V torek, 14. junija 2016, je bila v velenjski glasbeni šoli premiera baletne produkcije v izvedbi učencev baletnega oddelka Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje. Na oder velike dvorane glasbene šole je bila postavljena baletna pravljica z naslovom Lepotica in zver.


V njej je zaplesalo 124 mladih baletnikov, učencev velenjske glasbene šole. Pri predstavi so sodelovali baletniki vseh starostnih skupin, med drugim tudi predšolski otroci. Na odru so gledalcem pričarali 23 baletnih točk. Predstavili so se plesalke baletnega vrtca (prizor čudež), treh različnih plesnih pripravnic (nastopili so kot vrtnice, gozdne pošasti, noč in svečniki) in učenci in učenke vseh šestih razredov baleta (meščani, izumi, začarani grad).

Glavno vlogo Bell (Lepotice) je plesala Tiara Šaherl v alternaciji s Kajo Borovšek kot princ oz. zver je nastopil Žan Reštigorac, Dunja Grabner je bila čarobna vrtnica. Vita Hofinger Mihelič je plesala mamo, Rok Korenčan Gastona, Tinkara Miklavžin, Živa Matjaž in Blažka Škruba pa služabnike. Znano pravljico, ki poudarja sporočilo, da videz ni vse, ampak da je zelo pomembna srčnost in dobrota, so nastopajoči odplesali prepričljivo in tehnično dovršeno. Pri tem so pokazali veliko plesnega, pa tudi igralskega talenta. Opazovali smo lahko čudovito baletno pravljico odlično odplesano s prvinami klasične baletne tehnike. 

Delo koreografinje in režiserke je opravila učiteljica baleta Maja Verčko. Krasne kostume je izdelala Katarina Škaper, za sestavo veznega besedila in za njegovo glasovno predstavitev sta poskrbela Barbara Trebižan in Matej Voglar, za tehnično izvedbo sta skrbela Bogdan Jug in Gvido Beliš. Premieri sta v četrtek, 16. in petek, 17. junija sledili dve uspešni ponovitvi.

Več slik v naši galeriji.

Pa še ena zanimiva povezava. http://www.paradaplesa.si/?Id=ritem_izjav&View=novica&novicaID=4221¬r=1#.V2uR3RKgsa4


<< Nazaj na seznam novic