27 jun

Proslava s podelitvijo spričeval in priznanj na velenjskem Titovem trgu

Proslava s podelitvijo spričeval in priznanj na velenjskem Titovem trgu

V petek, 24. junija 2016, je Glasbena šola Velenje konec pouka v šolskem letu 2015/2016 zaključila s proslavo s podelitvijo spričeval in priznanj, ki se je tokrat odvila na velenjskem Titovem trgu.

V sklopu proslave so nastopili simfonični orkester, otroški in mladinski pevski zbor velenjske glasbene šole, pod vodstvom dirigenta Mirana Šumečnika, ki so izvedli himno Republike Slovenije, »Zdravico«, ter popularno skladbo »Moja dežela« avtorjev Janija Goloba in Dušana Velkaverha. Izvedba obeh pesmi je bil del posebnega projekta ob 25. obletnici samostojnosti Republike Slovenije, v katerem se je – z igranjem himne točno ob 15. uri – združilo več kot 50 slovenskih glasbenih šol. Projekt je bil izveden pod pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja.

Po izvedbi himne je zbrane pozdravil župan Meste občine Velenje Bojan Kontič. Nato sta sledili skladbi »Moja dežela« in »Simfonija« avtorja Nina Ošlaka, učitelja synthesizerja na Glasbeni šoli Velenje, ki je skladbo ob spremljavi orkestra tudi sam odpel.

Po glasbenem delu proslave pa je sledil govor ravnatelja Glasbene šole Velenje Borisa Štiha, ki je v nekaj stavkih povzel dogajanje na Glasbeni šoli Velenje v šolskem letu 2015/2016. Sledila je podelitev priznanj najuspešnejšim učencem, dijakom ter skupinam v tem šolskem letu.

Priznanja so prejeli Loti Mršnjak, Jona Zamrnik, Rok Tadej Brunšek, Luka Ovčjak, Gašper Poprijan, Matej Ferlež, Viktorija Razdevšek ter dijakinja Lara Oprešnik, najuspešnejše skupine pa so bile: trobilni kvartet (zasedba: Luka Ovčjak, Oskar Rednak, Jure Hrovat in Gašper Poprijan), Otroški pevski zbor pod vodstvom Manje Gošnik Vovk in Pihalni orkester pod vodstvom Janeza Marina. Prav ob koncu je sledila še podelitev spričeval.

Vsem učencem in dijakom čestitamo za uspešno šolsko leto 2015/2016 ter jim želimo lepe počitnice!

Se vidimo v septembru!Oglejte si še:


<< Nazaj na seznam novic