8 sep

Približuje se Pikin festival

Približuje se Pikin festival

Glasbena šola bo tudi letos aktivno sodelovala pri pripravi 27. PIkinega festivala.

Dogajanje bo potekalo tako v glasbeni šoli, kot na prizorišču festivala ob velenjskem jezeru.

1. Pika na obisku pri kraljici - Kako postati mojster na orglah

Novost na letošnjem Pikinem festivalu bodo »orgelski workshopi«, kjer bo Pika otrokom predstavila instrument orgle, tako imenovano »kraljico instrumentov«. Workshopi bodo potekali v Orgelski dvorani Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje pod vodstvom Tjaše Drovenik, »master«-študentke orgel na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost Gradec.

Pika Nogavička je prava mojstrica v pečenju »čalapink«, drsanju na krtačah-drsalkah, sestavljanju novih besed in še bi lahko naštevali. Ker je zelo radovedna in lačna novega znanja, se tokrat odloči obiskati kraljico (instrumentov), da bi izvedela, kako postati mojster na orglah.
»Orgelski workshop« - Trajanje: 60 minut (zajema predstavitev in praktični del, kjer bodo otroci lahko sami poskusili igrati na orgle).
Število oseb: do 25

Termini:
Sreda, 21. 9. 2016
Četrtek, 22. 9. 2016
Petek, 23. 9. 2016

2. HIŠA GLASBE
V glasbeni četrti boste lahko preizkušali različna glasbila. Lahko boste trobili, pihali, udarjali, brenkali ali godli. Imeli bomo tudi posebne goste. Obiskali nas bodo namreč mojstri izdelovalci in popravljalci glasbil. Pokukali bomo v delo goslarja, izvedeli kako se izdelujejo kitare in harmonike, kako se popravljajo trobila, razstavljali bomo flavte in delali posebne jezičke za oboo. In izvedeli, da vaja dela mojstra!

nedelja, 18. 9.  - obisk goslarja Blaža Demšarja iz Ljubljane, ki nam bo pokazal zanimivo in skrivnostno izdelovanje godal.

ponedeljek, 19. 9. - obisk dr. Sama Šalija, izdelovalca kitar. Naš gost se ukvarja z razvijanjem in izdelovanjem kitar Šali v lastni delavnici v Ljubljani. Pozakal nam bo delček svojega zanimivega dela.

torek, 20. 9. - prikaz popravljanja flavt in klarinetov (Boštjan Mesarec) in izdelovanje jezičkov za oboo (Tanja Mršnjak Petrej)

sreda, 21. 9. - naš harmonikarski gost bo Dušan Drobnič. Dušan je glasbenik in pedagog ter neizmerno predan harmoniki. Že leta navdušuje otroke za harmoniko, poleg tega pa je mojster - serviser, ki  pozna harmoniko in delovanje instrumenta do podrobnosti. Ukvarja se s popravilom vseh vrst harmonik in vedno z veliko dobre volje deli svoje znanje.

četrtek, 22. 9. - obisk goslarja Pavleta Skaze

petek, 23. 9. - obisk mojstra za trobila (David Kajič)

3. Nastopi na Kapitanovem odru

Od ponedeljka do petka bomo pripravljali poučne nastope, kjer bomo predstavljali različna glasbila.

ponedeljek, 19. 9., 15.30 - nastop kitaristov

torek, 20. 9., 15.30 - nastop pihalcev

sreda, 21. 9., 15.30- nastop harmonikarjev

četrtek, 22. 9., 15.30 - nastop godalcev

petek, 23. 9., 15.30 - nastop trobilcev


4. Nastop Otroškega pevskega zbora na otvitvi razstave v Galeriji Velenje.
Marija Lucija Stupica 1950-2002
V četrtek, 8. septembra, bomo ob 18. uri v Galeriji Velenje odprli razstavo ilustracij Marije Lucije Stupice. Razstava je nastala v sodelovanju z Galerijo Prešernovih nagrajencev Kranj in hčerko Hano Stupica, kustosinja razstave pa je Milena Koren Božiček. Razstavo bodo na pot pospremili pevci in pevke Otroškega pevskega zbora Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.


<< Nazaj na seznam novic