12 sep

Dan brez avtomobila

Dan brez avtomobila

Vse obiskovalce Glasbene šole Velenje obveščamo, da bo v petek, 16. septembra 2016, med 6. in 15. uro za ves promet zaprta Jenkova cesta – saj bo v sklopu Evropskega tedna mobilnosti tam potekal »Dan brez avtomobila«. Na ta dan, ki je nastal na pobudo Evropske komisije, se za en dan zapre prometna ulica v mestu in se doživi brez motornega prometa. Prostor namenimo drugim aktivnostim, hkrati pa razmislimo, kako lahko na krajših razdaljah potujemo drugače.

Vabimo vas, da se nam v petek, v času med 9. in 13. uro, pridružite in doživite ulico drugače. Med 16. in 20. septembrom 2016 pa bo pri glasbeni šoli nekaj parkirnih mest spremenjenih v površine za pešce in kolesarje. Verjamemo, da bo začasna ureditev pripomogla k varnosti in dobremu počutju otrok, staršev in zaposlenih. Hkrati vas pozivamo, da razmislite, kako lahko pridete do šole na drug način (ne z avtomobilom, oziroma parkirate drugje).

Kako do šole drugače?
Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje je dostopna z avtomobilom, brezplačnim lokalnim avtobusnim prevozom Lokalc (postaji Tomšičeva, Cvetličarna Iris), s kolesom ali peš.


<< Nazaj na seznam novic