22 dec

Avtorski večer prof. Slavka Šuklarja

Avtorski večer prof. Slavka Šuklarja

V petek, 12. decembra 2014 je Slovenski Kulturni Center KOROTAN priredil Avtorski večer skladatelja Slavka Šuklarja in otvoritev razstave znamenitega slovenskega portretista Tomaža Perka. Razstavo in koncert je odprl gospod minister Karl Erjavec.
Pred prepolno dvorano so bile na visokem umetniškem nivoju predstavljene skladbe Slavka L. Šuklarja. Uvodoma sta skladbo Aura '99 za violino in elektroniko zaigrala Kristina Šuklar in Slavko Šuklar. Nato je bila na sporedu skladba za trio harmonik z naslovom Satyric trio, ki so jo zaigrali trije naši profesorji: Zmago Štih, Primož Kranjc in Izidor Kokovnik. Sledila sta Dva  akvarela za Lady Garland, ki ju je na klavirju poustvaril Nikola Radaković. Marinado za multi percussion je zaigrala tolkalistka Aleksandra Šuklar. Zaključna skladba koncerta pa je bila Ritual za dekliški zbor in tolkala, ki so jo izvedli Dekliški zbor Šolskega centra Velenje z dirigentko Ljiljano Djukić Šuklar in trije naši dijaki tolkalisti: Tilen Šlogar, Domen Šlogar in Nace Fric.
V nabito polni dvorani  Doma KOROTAN smo doživeli izjemen uspeh, ki so se udeležili tudi podpredsednik vlade in minister za zunanje zadeve Republike Slovenije gospod Karl Erjavec, veleposlanik Republike Slovenije v Avstriji dr. Andrej Rahten, ministrica za kulturo gospa mag. Julijana Bizjak Mlakar ter minister za Slovence v zamejstvu in po svetu gospod Gorazd Žmavc.
Po koncertu je bil sprejem, ki ga je priredil gospod veleposlanik dr. Andrej Rahten.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v naši galeriji fotografij.


<< Nazaj na seznam novic