8 nov

Po 4. mednarodnem tekmovanju Društva harfistov Slovenije

Po 4. mednarodnem tekmovanju Društva harfistov Slovenije

Med 3. in 6. novembrom 2016 je naša šola gostila 4. mednarodno tekmovanje Društva harfistov Slovenije.

Tekmovanja se je udeležilo 101 mladih harfistk in harfistov iz 15 držav. Razporejeni so bili v šest starostnih kategorij (A – F). Ocenjevala jih je strokovna žirija, ki so jo sestavljali Patrizia Tassini, Irina Zingg, Staša Mirković Grujić, Diana Grubišić Ćiković, Katja Šumečnik, Erika Frantar in Dalibor Bernatović. Žirija je v štirih tekmovalnih dneh podelila 49 zlatih, 35 srebrnih in 16 bronastih plaket.

Prejemniki prvih nagrad v posameznih kategorijah so bili: Emanuele Raviol (Italija), Dominika Anna Głowacka (Poljska), Evelien Vaneysendeyk (Belgija), Brin Bernatović (Slovenija), Teresa Emilia Raff (Avstrija) in Jernej Mišič (Slovenija).

Odlično so se odrezali naši domači glasbeniki. V kategoriji najmlajših (A) so tekmovale štiri predstavnice velenjske glasbene šole: Zoja Kopitar in Andreja Šadl sta prejeli zlato plaketo, Pina Levar srebrno, Brina Sinur pa bronasto plaketo. V kategoriji B pa sta Karin Kopušar in Brina Zamrnik prejeli zlato plaketo, Nina Petrič pa srebrno. Mentorja naših harfistk sta Katja Šumečnik in Dalibor Bernatović.
V kategoriji D je nastopila še ena domačinka, nekdanja učenka in dijakinja Glasbene šole Velenje, Naja Mohorič, ki študira harfo v Milanu, prejela je zlato plaketo in tretjo nagrado.

Žirija tekmovanja je podelila štiri posebne nagrade. Maria Gigova (Bolgarija) in Stefano Boccia (Italija) sta prejela priznanje žirije za umetniški vtis, Brina Zamrnik priznanje za izvedbo obvezne skladbe ter Cansu Sezal (Turčija) priznanje žirije za najboljšo izvedbo sodobne skladbe. Podeljeni sta bili še dve posebni nagradi: nagrado Društva harfistov Slovenije je prejela Iva Dimitrijević (Srbija), nagrado Glasbene šole Velenje pa Mariborčan Brin Bernatović.

Rezultate tekmovanja in ostale podatke o tekmovanju si lahko ogledate tukaj, fotografije z dogajanja na podelitvah plaket in priznanj pa v naši Galeriji.


<< Nazaj na seznam novic