21 nov

Prihaja fOKS - revija pihalcev

Prihaja fOKS - revija pihalcev

Pihalni oddelek Glasbene šole Velenje letos že četrto leto zapored pripravlja revijo fOKS.

Od 21. do 24. novembra 2016 se nam bodo predstavili učenci in dijaki pihalnega oddelka. Nastopili bodo solistično in v različnih komornih zasedbah na dveh popoldanskih koncertih (21. in 22. 11. 2016 ob 15.30) v Modri dvorani in na zaključnem koncertu, ki bo v četrtek, 24. 11. 2016 ob 19.30 v Orgelski dvorani glasbene šole.

Cilj revije je promoviranje solističnega in komornega muziciranja, izmenjava izkušenj med mladimi glasbeniki, spodbujanje mladih k nadaljnjemu glasbenemu izobraževanju in iskanje nadarjenih mladih glasbenikov. Prav tako je namen tudi povezovanje med učitelji, izmenjava literature, izkušenj, nasvetov in s tem tudi izboljšanje kvalitete pihalnega oddelka Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.

Več o sporedu najdete tukaj.


V nedeljo, 27. novembra ob 19. 30 pa nas v Veliki dvorani Glasbene šole Velenje čaka neponovljiv glasbeni dogodek. Na drugem koncertu iz cikla Abonma Klasika bodo ob spremljavi orkestra Kulturnega doma Franca Bernika iz Domžal kot solisti nastopili trije vrhunski glasbeniki: Irena Grafenauer, Mate Bekavac in Sergio Azzulini.
Več o koncertu in spored najdete v koledarju dogodkov.


<< Nazaj na seznam novic