1 jun

Mladinski pevski zbor Glasbene šole Velenje uspešen na mednarodnem pevskem festivalu v Olomoucu (Češka)

Mladinski pevski zbor Glasbene šole Velenje uspešen na mednarodnem pevskem festivalu v Olomoucu (Češka)

Mladinski pevski zbor Glasbene šole Velenje (zborovodkinja Tea Plazl) je na 45. mednarodnem festivalu pevskih zborov "Svátky Písní" v češkem Olomoucu (31. 5. - 4. 6. 2017) osvojil srebrno medaljo in 4. mesto. Čestitamo!

Njihov tekmovalni nastop si lahko ogledate v posnetku na YouTube-u  (od 1:46:00 naprej).  Oglejte si tudi podelitev nagrad (za naš zbor od 11:15 naprej) in fotografije naših "olomouških" pevcev v Galeriji.

Na strani festivala je bilo odprto spletno glasovanje za najboljši zbor - za nagrado občinstva. Naši pevci so s 348 glasovi zasedli 7. mesto med vsemi zbori! Čestitke!

*   *   *   *   *   *   *
Iz Olomouca poroča Špela Zamrnik:

Četrtek, 1. junij 2017
Končno smo ob 15.30 - po devetih urah potovanja - srečno prispeli v sončni Olomouc in se odpravili v dijaški dom, kjer bomo bivali do konca festivala. Ko smo nasitili želodčke, smo si na hitro ogledali center in preverili akustiko najlepše cerkve po mnenju naše vodičke Klare.

Petek, 2. junij 2017
Po kratkem nočnem počitku smo ob 8.10 uri že stali na odru Moravske filharmonije in preizkušali akustiko, ob 10.30 pa je šlo zares. Nastop je bil odlično odpet, pevci so zbrano sledili vsem Teinim gibom. Dan smo preživeli v centru in parku, zvečer pa še zaplesali v discu. :-)

Sobota, 3. junij 2017
Po mirni noči in krepčilnem zajtrku smo se odpravili v ZOOOLOMOUC, kjer smo dve uri preživeli v prijetnem sprehodu med divjimi zvermi. Ker se v Olomoucu počutimo že čisto domače, se poslovimo od vodičke in preživimo sproščujoče popoldne v mestnem parku. Pred nami je še zadnja noč, zjutraj ob 8.30 pa odrinemo proti domu.

*   *   *   *   *   *   *

Dogajanje na festivalu pa lahko spremljate tudi preko Facebooka. Vabljeni k ogledu!

Tukaj si lahko ogledate tudi ostale posnetke letošnjih in preteklih tekmovalnih nastopov na festivalu, ter seznam vseh aktualnih in prihodnjih prenosov v živo.


<< Nazaj na seznam novic