15 dec

5. revija fOKS

5. revija fOKS

Pihalni oddelek Glasbene šole Velenje je že peto leto zapored pripravil revijo fOKS, ki je bila letos namenjena komorni igri. V kratici so povezane prve črke pihalnih inštrumentov - flavta, fagot, oboa, klarinet, kljunasta flavta in saksofon. fOKS se je prve tri leta odvijal kot solistično tekmovanje oziroma kot tekmovanje komornih zasedb, letos pa drugič kot revija.

V četrtek, 14. decembra 2017, se je na dveh koncertih ob 15.30 in 17.00 v Modri dvorani predstavilo 21 komornih skupin v sestavih duo, trio, kvartet in kvintet, sodelovalo pa je skoraj 70 učencev in dijakov naše Glasbene šole. Zaključna prireditev s podelitvijo pohval ter kratkim koncertom pa je bila ob 19.00 v Veliki dvorani.

Komorna igra je pomembna nadgradnja, ki obogati izkušnjo igranja na instrument, glasbeno in družbeno socializira, razširi poznavanje glasbene literature, poda drugo perspektivo harmonske zaznave in zvočnih razmerij ter vzpodbuja pogovor skozi muziciranje. 
Cilj revije je promoviranje komorne igre, izmenjava izkušenj med mladimi glasbeniki, spodbujanje mladih k nadaljnjemu glasbenemu izobraževanju in iskanje nadarjenih mladih glasbenikov. Prav tako je namen tudi povezovanje med učitelji, izmenjava literature, izkušenj, nasvetov in s tem tudi izboljšanje kvalitete pihalnega oddelka Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje. 

Vsem nastopajočim in njihovim mentorjem iskrene čestitke!

Špela Zamrnik, vodja oddelka za pihala

Fotografije iz revije si lahko ogledate v naši Galerijivideoposnetek zaključne prireditve pa si lahko ogledate  tukaj.


<< Nazaj na seznam novic