20 nov

Naše harfistke na 6. zagrebškem festivalu harfe

Naše harfistke na 6. zagrebškem festivalu harfe

V Zagrebu se je v času od 14. do 19. novembra 2018 odvijal mednarodni 6. zagrebški festival harfe, v sklopu katerega so potekali seminarji, koncerti ter za zaključek tudi tekmovanje, ki so se ga so se udeležili harfisti iz številnih držav: Slovenija, Hrvaška, Srbija, Madžarska, Češka, Litva, Poljska, Rusija, Ukrajina, Turčija, Mehika, Singapur... Na tekmovanju so nastopile tudi tri naše mlade harfistke.

V soboto 17. 11., se je pričelo tekmovanje s kategorijo Intermediate division (do 18 let), kjer se je predstavilo 19 harfistov, med njimi naša dijakinja Karin Kopušar (mentorica Katja Šumečnik), ki je bila pohvaljena za muzikalno izvedbo svojega programa. V popoldanskem času je potekalo tekmovanje kategorije Junior division (do 14 let), kjer je med dvajsetimi harfisti nastopila učenka Ajda Nina Vivod (mentor Dalibor Bernatović). Komisija ji je podelila diplomo oz. pohvalo (special mention).

V nedeljo, 18. 11., je potekalo tekmovanje harfistk na keltski harfi – Lever division (do 11 let), kjer se je med devetimi tekmovalkami predstavila učenka Veronika Gams (mentorica Katja Šumečnik)  in osvojila 2. mesto ter 2. nagrado. 

Komisijo so sestavljali člani: profesor harfe Dalibor Bernatović, skladatelj Tibor Sirovica, harfistka Chantal Mathieu, harfistka izraelske filharmonije Tali Glaser, ter predsednica žirije, svetovno priznana harfistka ter profesorica Isabelle Perrin. 

V petek, 16. 11. 2018, je v dvorani Slovenskega doma z večernim solističnim recitalom izvrstno nastopila tudi mentorica naših tekmovalk, profesorica Katja Šumečnik. Več o koncertu: http://www.slovenci-zagreb.hr/harfisticki-koncert-katje-sumecnik/


<< Nazaj na seznam novic