4 nov

Zaključek 5. mednarodnega tekmovanja Društva harfistov Slovenije

Zaključek 5. mednarodnega tekmovanja Društva harfistov Slovenije

Med 26. in 28. oktobrom 2019 je naša šola gostila 5. mednarodno tekmovanje Društva harfistov Slovenije.

Na tekmovanje se je prijavilo 92 mladih harfistov in harfistk iz 19-ih držav. Razporejeni so bili v sedem kategorij (A – F), ocenjevala jih je strokovna žirija, ki so jo sestavljali cenjeni koncertanti in pedagogi na področju harfe: Irina Zingg, Stephen Fitzpatrick, Emanuela Degli Esposti, Diana Grubišić Ćiković, Şirin Pancaroğlu in Ruda Ravnik Kosi.

Žirija je v treh tekmovalnih dneh podelila 21 zlatih plaket ter 7 prvih, 5 drugih in 7 tretjih nagrad, 26 srebrnih ter 30 bronastih plaket in 8 priznanj za udeležbo.

Prejemniki prvih nagrad v posameznih kategorijah so bili:
Klára Brabcová (Češka), Veronika Gams (Velenje, Slovenija), Filippo Craglietto (Italija), Aleksandra Mohorko (Maribor, Slovenija) Virginia Pestugia (Italija), Lise Vandersmissen in Oliver Wass (oba Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske).

Žirija je podelila je tudi osem posebnih priznanj, prejemniki so: Maša Ponikvar, Alisia Batalova, Nicole Samareva in Jošt Petrič v kategoriji A, Aleksandra Mohorko in Megan Van Uffelen (kategorija C) ter Sara van den Brink in Karin Kopušar (D). Tri posebne nagrade, ki sta jih podelila organizatorja tekmovanja, pa sta si razdelila Lise Vandersmissen in Oliver Wass.

Odlično so se odrezale mlade harfistke Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje in Umetniške gimnazije Velenje - Veronika Gams je v kategoriji A (pedalna harfa) prejela zlato plaketo in 1. nagrado, v kategoriji B je Andreja Šadl prejela srebrno, Zoja Kopitar in Brina Sinur pa bronasto plaketo. V kategoriji D pa so nastopile Karin Kopušar, ki je prejela srebrno plaketo ter posebno priznanje žirije, Anina Pavić (bronasta plaketa) in Polona Lavrinšek (priznanje). Mentorica naših harfistk je Katja Šumečnik. V kategoriji E je nastopila še ena domačinka, nekdanja učenka Glasbene šole Velenje, Naja Mohorič in prejela je zlato plaketo in 3. nagrado.

Vsem harfistom ter harfistkam, še posebej pa našim učenkam in dijakinjam, za tekmovalni nastop ter dosežena priznanja, plakete in nagrade iskreno čestitamo!

Z odlično organizacijo smo tekmovanje izvedli na zelo visokem nivoju, zato smo prepričani, da se s tem dosežkom lahko uvrščamo ob bok najprestižnejšim mednarodnim tekmovanjem za mlade harfiste.

Rezultate tekmovanja in ostale podatke o tekmovanju si lahko ogledate tukaj, fotografije z dogajanja na podelitvah plaket ter priznanj pa v naši Galeriji.


<< Nazaj na seznam novic