24 jan

Vabljeni na koncert Srečanje na struni vol. 2

Vabljeni na koncert Srečanje na struni vol. 2

Vljudno vabimo na koncert z naslovom "Srečanje na struni vol. 2", na katerem bodo nastopili naši gosti, kitaristi Glasbene šole Živorad Grbić Valjevo, predstavil pa se bo tudi Kitarski orkester Glasbene šole Velenje pod vodstvom Monike Krajnc Štih.

Koncert bo v petek, 24. januarja 2020, ob 18. uri v veliki dvorani naše šole.

Glasbena šola »Živorad Grbić« Valjevo je prva srednja glasbena šola, ustanovljena v zahodni Srbiji. Več kot 55 let dolga tradicija je ustvarila številne nadarjene glasbenike, mojstre ter profesorje glasbe, umetniške izvajalce in glasbenike. Kot ena najpomembnejših kulturnih ustanov v Valjevu je gostila številne glasbene umetnike: Nemanja Radulović, János Bálint, Aleksandar Tasić, Laura Levai Aksin, Beograjski ansambel violinistov, Smiljka Isaković...

Šola že več kot desetletje gosti eno najbolj cenjenih flavtističnih tekmovanj v Srbiji »Srečanja flavtistov – Tahir Kulenović«, pred dvema letoma pa prvič tudi tekmovanje kitaristov »VART«.

Danes ima glasbena šola, na kateri poučujejo enajst inštrumentov, preko 400 učencev v petih oddelkih. Ta številka nenehno raste in šola je med najuspešnejšimi izobraževalnimi ustanovami v Valjevu. To kakovost pa njeni učenci in dijaki vsako leto potrjujejo z osvajanjem najvišjih priznanj na tekmovanjih v Srbiji ter ​​tujini.

Mladi glasbeniki iz prijateljskega mesta Valjeva so obiskali Velenje in našo glasbeno šolo že drugič v nekaj letih ter s tem nadaljevali tradicijo sodelovanja med obema šolama, ki se je začela l. 2016 z obiskom naših mladih godalcev trobilcev v Valjevu ter njihovim sodelovanjem na koncertu »Bližnje srečanje glasbene vrste«.

Veselimo se nadaljevanja prijateljskega sodelovanja tudi v prihajajočih letih!


<< Nazaj na seznam novic