• okt
  24

  Andreas Borregaard, harmonika

  Čas: 19:30

  Lokacija: Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje, Velika dvorana

  Danski harmonikar Andreas Borregaard velja za zelo zanimivega ustvarjalca. Intenzivno se ukvarja tako s solističnim kot komornim muziciranjem in širi odnos do glasbe za harmoniko. Tesno sodeluje s skladatelji iz različnih delov Evrope, hkrati aktivno vpliva na razvoj uporabe harmonike in repertoarja zanjo. Harmoniko je začel igrati s petimi leti v rojstnem Allerødu na Danskem.

  Diplomiral je na Danski kraljevi akademiji za glasbo v razredu Jamesa Crabba in Geira Draugsvolla. Svoj solistični debut je imel leta 2007 z valižanskim nacionalnim orkestrom BBC s skladbo Kapote Giya Kanchelija za harmoniko in orkester. Nato je nastopal na recitalih v Avstraliji, Južni in Severni Ameriki in po Evropi. Bil je prvi harmonikar, ki je bil sprejet v prestižno šolo "Guildhall School of Music and Drama" v Londonu. Za londonsko šolo za sodobni ples je ustvarjal inovativne interdisciplinarne projekte. Ustanovil je več komornih zasedb, v katerih soustvarja raznovrstno glasbo (tangovski kvintet MTQ, duo viola-harmonika Inviolata, trio Gáman, duo električna kitara-harmonika Stormglas). Od leta 2010 poučuje harmoniko in komorno glasbo na Danski kraljevi akademiji za glasbo v Kopenhagnu.

  Ob 19. uri vas vabimo tudi k obisku predkoncertnega pogovora z izvajalcem, ki bo v zgornji avli naše šole (1. nadstropje).

  Organizator: Festival Velenje, Glasbena šola Velenje

  Kontakt: Festival Velenje, 03/898 25 70, info@festival-velenje.si