• nov
  13

  Klavirski duo Gorišek – Lazar, koncert

  Čas: 19:30

  Lokacija: Glasbena šola Velenje, Velika dvorana

  Klavirski duo Gorišek – Lazar: Bojan Gorišek – klavir, Milko Lazar – klavir
  Zagrebški kvartet saksofonov: Dragan Sremec – sopranski saksofon, Goran Merčep – altovski saksofon, Saša Nestorović – tenorski saksofon, Matjaž Drevenšek – baritonski saksofon

  Skladatelj in pianist Milko Lazar ter saksofonist Matjaž Drevenšek sta zasnovala zanimiv glasbeni projekt, v katerem bosta moči združila dva uigrana ansambla – klavirski duo Gorišek – Lazar in Zagrebški kvartet saksofonov. Koncert bo zasnovan tako, da se bo v njem prepletala glasba Phillipa Glassa in Milka Lazarja za dva klavirja ter glasba za sekstet (kvartet saksofonov in dva klavirja). Konceptualno se bo naslanjal na zelo zanimivo, tako imenovano »minimalistično« ali »repetativno« glasbo. Projekt bo jeseni 2018 premierno predstavljen na štirih slovenskih prizoriščih – tudi v Velenju, ki je zaradi dveh odličnih klavirjev v dvorani glasbene šole idealen koncertni prostor in akustično prizorišče.
  Milko Lazar in Bojan Gorišek sta ustanovila klavirski duo leta 2004 ter koncertirata doma in po celi Evropi kot tudi na treh turnejah po ZDA. Zagrebški kvartet saksofonov pa slavi 30 let neprekinjenega delovanja v isti sestavi in je eden najstarejših saksofonskih kvartetov v bližnji in daljni okolici. 
  Program: Phillip Glass: Four Movements for Two Pianos, Koncert za kvartet saksofonov in orkester; M. Lazar: Obscure Dances, Faust (suita iz baleta Faust) 

  Organizator: Festival Velenje, Glasbena šola Velenje

  Kontakt: Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje, 03 898 12 00