• dec
  11

  Bernarda Bobro - sopran, Tina Žerdin - harfa, koncert

  Čas: 19:30

  Lokacija: Glasbena šola Velenje, Velika dvorana

  Bernarda Bobro, sopran
  Tina Žerdin, harfa

  Sopranistka Bernarda Bobro se je šolala v Mariboru in Gradcu, nato pa stopila na pot razvejane mednarodne kariere. Bila je članica dunajske Ljudske opere, nato pa začela nastopati v vodilnih vlogah v uglednih opernih hišah po vsej Evropi. Med njenimi glasbenimi partnerji najdemo dirigente, kot so Nikolaus Harnoncourt, Claudio Abbado, Christian Thielemann. Nastopala je na Slavnostnih igrah v Bregenzu, na Menuhinovem festivalu v Gstaadu, v hamburški Državni operi, na poletnem festivalu v Salzburgu, v Gledališču San Carlo v Neaplju,  Estonskem narodnem gledališču v Talinu, v Operi v Lillu, na slovitem Festivalu v Glyndebournu, v Holandski operi v Amsterdamu, Državni operi v Stuttgartu, pariški operni hiši Palais Garnier, na Festivalu Styriarte, v Kraljevi operni hiši Covent Garden v Londonu.
  Harfistka Tina Žerdin je začela glasbeno pot kot učenka klavirja in solopetja na glasbeni šoli v domačem Velenju, kasneje pa se je preusmerila v učenje harfe. Na Univerzi za glasbo na Dunaju je v koncertnem razredu profesorice Adelheid Blovsky–Miller z odliko opravila tako dodiplomski kot tudi magistrski študij. Nastopa solistično in kot solistka z orkestri, kot članica raznovrstnih komornih zasedb in kot soloharfistka uglednih avstrijskih orkestrov (Dunajski komorni orkester, orkester na starih inštrumentih „Wiener Akademie“, Madžarsko–avstrijska Haydnova filharmonija, orkester Tirolskih slavnostnih iger, Synchron stage orchestra). Med drugim kot solo harfistka redno gostuje tudi v orkestrih Dunajske državne in Ljudske opere, orkestru avstrijske radijske hiše in v orkestru Milanske Scale. Leta 2015 je v založbi Društva slovenskih skladateljev izšla tudi njena prva zgoščenka z deli slovenskih avtorjev.
  Skupaj bosta pripravili koncert samospevov izpod peresa skladateljev, ki so pisali v 'francoskem duhu': E. Dell'Acqua, G. Fauré, C. Debussy, C. Salzedo, M. Ravel, S. Šuklar

  Organizator: Festival Velenje, Glasbena šola Velenje

  Kontakt: 03/898 25 70, info@festival-velenje.si