Seminar za flavto - Valerija Kamplet

Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje organizira seminar za flavto pod mentorstvom Valerije Kamplet. Seminar bo potekal v Modri dvorani glasbene šole v soboto, 26. januarja 2019, z začetkom ob 9:00.

Seminar je namenjen učencem in dijakom Glasbene šole Velenje. Za pasivne udeležence je vstop prost (vabljeni tudi zunanji obiskovalci).

O mentorici


Flavtistka Valerija Kamplet se je začela glasbeno izobraževati pri prof. Mojci Fideršek v Glasbeni šoli Sevnica. V Ljubljani je končala Srednjo glasbeno in baletno šolo, v razredu prof. Helene Poles. Univerzitetni študij je uspešno zaključila v razredu prof. Mateja Zupana na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. Že med šolanjem se je predano posvečala pedagoškemu delu v Glasbeni šoli Sevnica.

Poučuje flavto, kljunasto flavto, pikolo in komorno igro na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor.

Vzgojila je vrsto odličnih mladih flavtistov, ki so prejeli številne nagrade in posebna priznanja na državnih in mednarodnih tekmovanjih – tako kot solisti kot člani komornih zasedb. Njeni nekdanji učenci s samostojnimi recitali in koncerti redno muzicirajo po vsej Sloveniji ter snemajo za radio in televizijo.  Študij nadaljujejo na uglednih univerzah doma in po svetu (na Univerzi Mozarteum Salzburg, Kraljevem glasbenem kolidžu v Londonu, Konservatoriju Luigija Cherubinija v Firencah, Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani).

Pogosto je članica komisij regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanj ter sestavljalka propozicij za državno tekmovanje TEMSIG. Je ocenjevalka pri zunanjem ocenjevanju maturitetnih nastopov za flavto, sodelovala je tudi v komisiji za prenovo učnih načrtov za umetniško gimnazijo pri predmetu flavta. Pogosto je mentorica pripravnikom flavtistom.

Vodi otroški pevski zbor v župniji »Marija, Mati cerkve« v Mariboru.
Leta 2010 je prejela listino dr. Romana Klasinca za pomembne uspehe na vzgojno-izobraževalnem področju.

Kotizacija

  • Učenci osnovne stopnje 25 € (30 minut)
  • Dijaki 30 € (45 minut)

Prosimo, da kotizacijo nakažete na račun: 
Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje 
Jenkova 4, 3320 Velenje

Številka računa: SI56 013336030713841
BIC koda Banke Slovenije: BSLJSI2X
Referenca: SI 00 
Sklic: 2601-2019
Davčna številka: 79789960

Rok prijave: 25. 1. 2019 (prijave bodo možne po 3. 1. 2019)

Prijavnica

Hvala za vašo spletno prijavo.

Prejšnji seminarji

Seminar - Ana Kavčič Pucihar

Glasbena šola Fran Korun Koželjski organizira seminar za flavto pod mentorstvom Ane Kavčič Pucihar. Seminar bo potekal v Modri dvorani glasbene šole v soboto, 10. februarja 2018 z začetkom ob 9.oo.

Seminar je namenjen učencem in dijakom naše glasbene šole. Za pasivne udeležence je vstop prost (vabjeni tudi zunanji obiskovalci).

Vabljeni!


Flavtistka Ana Kavčič Pucihar je diplomirala (1999) in zaključila umetniško specializacijo (2001) na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Fedje Rupla, kjer je pod njegovim mentorstvom in somentorstvom dr. Branke Rotar Pance leta 2011 zaključila znanstveni magisterij s temo “Celostno poučevanje flavte za 7-letne učence”. Kot učiteljica flavte je zasnovala metodo poučevanja, ki temelji na konstruktivistični paradigmi in tako učence vključuje v proces učenja skozi prijetne glasbene izkušnje in glasbeno-didaktične igre. Del metode poučevanja je tudi v učni načrt za flavto sprejeti učbenik za najmlajše Igramo se flavto, ki sta ga napisala z Blažem Puciharjem. Angleški prevod učbenika, Fluting Stars, se je uvrstil med zmagovalce tekmovanja Newly Published Music Competition 2016 v kategoriji učbenikov za flavto ameriške zveze flavtistov National Flute Association v San Diegu/ZDA. V polletnem bivanju v ZDA leta 2015 je kot Fulbright Visiting Scholar na Boise State University/ZDA raziskovala učinkovite strategije poučevanja v inštrumentalnem pouku flavte, koncertirala in predavala, gostovala pa je tudi na University of Puget Sound in Pacific Lutheran University v zvezni državi Washington. Leta 2015 je prejela prestižno Gerbičevo nagrado za izjemne dosežke na področju poučevanja flavte in glasbenega poustvarjanja. Kot študentka doktorskega študija na Akademiji za glasbo v Ljubljani pod mentorstvom dr. Branke Rotar Pance nadaljuje raziskovanje učinkovitih strategij poučevanja flavte.

V soboto, 28. januarja 2017, nas je obiskala profesorica flavte Nataša Paklar. Nekdaj pikolistka Slovenske filharmonije, danes pa profesorica flavte na Konservatoriju za glasbo v Ljubljani.

Seminar je potekal v obliki praktičnega dela z učenci nižje in srednje stopnje. Aktivno se je seminarja udeležilo 12 učencev. Profesorica je izčrpno predajala svoje znanje tako začetnikom kot tistim bolj izkušenim. Poudarek je bil na pravilni drži telesa in vdihu, ki je osnova za oblikovanje tona, pa tudi delo na intonaciji in artikulaciji. Seminar smo zapustili polni novih idej in z veliko motivacije za prihodnje delo.


Nataša Paklar je z odliko diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof.Fedje Rupla. Izpopolnjevala se je na mnogih seminarjih pri uglednih profesorjih. Tekom šolanja je je prejela številne prve nagrade na republiških in bivših zveznih tekmovanjih, Oktobrsko nagrado mesta Beograd, Prešernovo nagrado Akademije za glasbo ter Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani.
Kot solistka je nastopala z orkestrom Slovenske filharmonije, Slovenske vojske, St. Georg Strings, Celjskim godalnim orkestrom, Karniumom, kot komorna glasbenica na festivalih Trieste Prima, Radenci, Lent, Glasbeni september Maribor, Slowind, Festival Bled, Aspekte Salzburg, Neuebuehne Villach, Svetovni glasbeni dnevi, Musik festival Stift. Kot članica tria Empiem in kvarteta flavt Flavte brez meja je krstno izvedla veliko skladb sodobnih skladateljev.
Leta 1989 je postala solo flavtistka v orkestru SNG Opera in balet Ljubljana, od 1993-2011 pa je bila pikolistka v orkestru Slovenske filharmonije, sedaj pa je profesorica flavte in pikola na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Pogosto je članica žirije na tekmovanjih mladih flavtistov, vodi seminarje, ter je redna predavateljica na poletni šoli Glasbeno poletje na gradu Podsreda.