Seminar za flavto

Glasbena šola Fran Korun Koželjski organizira seminar za flavto pod mentorstvom Ane Kavčič Pucihar. Seminar bo potekal v Modri dvorani glasbene šole v soboto, 10. februarja 2018 z začetkom ob 9.oo.

Seminar je namenjen učencem in dijakom naše glasbene šole. Za pasivne udeležence je vstop prost (vabjeni tudi zunanji obiskovalci).

Vabljeni!

O mentorici


Flavtistka Ana Kavčič Pucihar je diplomirala (1999) in zaključila umetniško specializacijo (2001) na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Fedje Rupla, kjer je pod njegovim mentorstvom in somentorstvom dr. Branke Rotar Pance leta 2011 zaključila znanstveni magisterij s temo “Celostno poučevanje flavte za 7-letne učence”. Kot učiteljica flavte je zasnovala metodo poučevanja, ki temelji na konstruktivistični paradigmi in tako učence vključuje v proces učenja skozi prijetne glasbene izkušnje in glasbeno-didaktične igre. Del metode poučevanja je tudi v učni načrt za flavto sprejeti učbenik za najmlajše Igramo se flavto, ki sta ga napisala z Blažem Puciharjem. Angleški prevod učbenika, Fluting Stars, se je uvrstil med zmagovalce tekmovanja Newly Published Music Competition 2016 v kategoriji učbenikov za flavto ameriške zveze flavtistov National Flute Association v San Diegu/ZDA. V polletnem bivanju v ZDA leta 2015 je kot Fulbright Visiting Scholar na Boise State University/ZDA raziskovala učinkovite strategije poučevanja v inštrumentalnem pouku flavte, koncertirala in predavala, gostovala pa je tudi na University of Puget Sound in Pacific Lutheran University v zvezni državi Washington. Leta 2015 je prejela prestižno Gerbičevo nagrado za izjemne dosežke na področju poučevanja flavte in glasbenega poustvarjanja. Kot študentka doktorskega študija na Akademiji za glasbo v Ljubljani pod mentorstvom dr. Branke Rotar Pance nadaljuje raziskovanje učinkovitih strategij poučevanja flavte.

Prijava

Učenci in dijaki lahko dobijo prijavnice pri svojih profesorjih.

Plačilo:
- učenci prvih razredov 15 EUR (skupinsko 45 minut)
- učenci nižje stopnje 20 EUR (30 minut)
- dijaki 25 EUR (45 minut)

Kotizacijo najkasneje do srede 7. februarja 2018 nakažite na račun Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.

Številka računa: SI56 01333-6030713841
Sklic: SI00 02-18
Koda namena: OTHR
Namen: kotizacija za seminar.

Prijavljam se na Seminar za flavto pod mentorstvom Ane Kavčič Pucihar:

Hvala za vašo spletno prijavo.

Utrinki s prejšnjih seminarjev

V soboto, 28. januarja 2017, nas je obiskala profesorica flavte Nataša Paklar. Nekdaj pikolistka Slovenske filharmonije, danes pa profesorica flavte na Konservatoriju za glasbo v Ljubljani.

Seminar je potekal v obliki praktičnega dela z učenci nižje in srednje stopnje. Aktivno se je seminarja udeležilo 12 učencev. Profesorica je izčrpno predajala svoje znanje tako začetnikom kot tistim bolj izkušenim. Poudarek je bil na pravilni drži telesa in vdihu, ki je osnova za oblikovanje tona, pa tudi delo na intonaciji in artikulaciji. Seminar smo zapustili polni novih idej in z veliko motivacije za prihodnje delo.


Nataša Paklar je z odliko diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof.Fedje Rupla. Izpopolnjevala se je na mnogih seminarjih pri uglednih profesorjih. Tekom šolanja je je prejela številne prve nagrade na republiških in bivših zveznih tekmovanjih, Oktobrsko nagrado mesta Beograd, Prešernovo nagrado Akademije za glasbo ter Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani.
Kot solistka je nastopala z orkestrom Slovenske filharmonije, Slovenske vojske, St. Georg Strings, Celjskim godalnim orkestrom, Karniumom, kot komorna glasbenica na festivalih Trieste Prima, Radenci, Lent, Glasbeni september Maribor, Slowind, Festival Bled, Aspekte Salzburg, Neuebuehne Villach, Svetovni glasbeni dnevi, Musik festival Stift. Kot članica tria Empiem in kvarteta flavt Flavte brez meja je krstno izvedla veliko skladb sodobnih skladateljev.
Leta 1989 je postala solo flavtistka v orkestru SNG Opera in balet Ljubljana, od 1993-2011 pa je bila pikolistka v orkestru Slovenske filharmonije, sedaj pa je profesorica flavte in pikola na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Pogosto je članica žirije na tekmovanjih mladih flavtistov, vodi seminarje, ter je redna predavateljica na poletni šoli Glasbeno poletje na gradu Podsreda.