• Tijssen Ana

    Tijssen Ana

Tijssen Ana

korepeticije, klavir B

Ana Tijssen, akademska glasbenica pianistka in profesorica klavirja je diplomirala leta 2003 na Akademiji za glasbo Ljubljana (Aci Bertoncelj, Tomaž Petrač) in se eno leto dodatno izpopolnjevala na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost Dunaj (Heinz Medjimorec). Osnovno glasbeno izobrazbo je pridobila na Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega Velenje (Jožica Grebenšek, Aci Bertoncelj). Tekom študija se je dodatno izobraževala na mojstrskih tečajih priznanih pianistov in profesorjev (Noel Flores, Balasz Szokolay, Rita Kinka, Eugene Indjic, Aldo Ciccolini, Jean-Francois Antonioli,Gyorgy Nador, Konstantin Bogino, Milica Šnajder, idr.)  
Od leta 2003 deluje kot učiteljica klavirja in korepetitorica na Glasbeni šoli in Umetniški gimnaziji Velenje. Pet let je poučevala tudi na Glasbeni šoli Nazarje. Kot korepetitorka je sodelovala na več državnih in mednarodnih tekmovanjih, kjer so njeni varovanci dosegali najboljše rezultate. Tudi njeni učenci dosegajo visoke rezultate na državnih in mednarodnoh tekmovanjih.

Veliko svojega prostega časa od leta 2008 posveča organizaciji dejavnosti Društva klavirskih pedagogov Slovenije EPTA (od leta 2008 do 2010 je bila njegova tajnica, od leta 2010 do 2014 predsednica, od leta 2013 pa je glavna urednica strokovne pianistične revije Virkla).

Leta 2013 je izdala avtorski priročnik Lestvice, akordi in druge klavirske šale, ki je plod njenega dosedanjega pedagoškega dela ter večletnega ukvarjanja s pomenom vizualnih podob pri poučevanju inštrumenta.
Poleg organizacije različnih kulturnih lokalnih, nacionalnih in mednarodnih dogodkov pogosto pripravlja svoje lastne glasbene in pedagoške projekte, kot so serija koncertov Na mladih svet stoji (za Lions klub Velenje), šolski projekti (Frederic Chopin - vedno in povsod, 2010, Klavirske skladbe À LA CARTE, 2013), okrogla miza Stare izkušnje za nove ideje (Klavirski dnevi 2008), predavanje Dolžnost ali veselje do sodobne glasbe? (Klavirski dnevi 2009), predavanje Difficult? Let's make it fun and easy (Mednarodna pianistična konferenca EPTA, Stockholm, september 2012).<< Nazaj na seznam