• Drovenik Tjaša

    Drovenik Tjaša

Drovenik Tjaša

orgle

Tjaša Drovenik je pričela svojo glasbeno pot z učenjem klavirja v Glasbeni šoli Rogaška Slatina pri prof. Andreji Krklec. Pet let kasneje je sledil prvi pouk orgel pri prof. Krklec. Izobraževanje je nadaljevala na Umetniški gimnaziji v Velenju z glavnim predmetom orgle, v razredu mag. Eme Zapušek ter na dodiplomskem študiju na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu, kjer je študirala orgle – koncertno smer in instrumentalno-pevsko pedagogiko, pri prof. Ulrichu Waltherju. V okviru pedagoškega študija je poleg orgel kot drugi glavni predmet študirala jazz-petje pri prof. Ines Dominik Reiger. Trenutno zaključuje magistrski študij orgel na graški Univerzi za glasbo, pri prof. Waltherju.

Maja 2017 je bila proglašena za štipendistko Družbe prijateljev Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu ter nagrajenka »Martha Debelli Stipendienwettbewerb« (2015; 3. nagrada).

Izpopolnjevala se je na številnih mednarodnih mojstrskih tečajih pri priznanih orgelskih profesorjih: Martin Schmeding, Andreas Rothkopf, Michael Kapsner, Naji Hakim, Hans-Jürgen Kaiser, Pavel Kohout, Konstantin Volostnov, Ben van Oosten, Raúl Prieto Ramírez in Lorenzo Ghielmi.

Koncertira v Sloveniji in tujini, zelo pa jo veseli tudi pedagoško delo. V okviru projekta »Kinder Uni Graz« je na Univerzi za glasbo v Gradcu vodila orgelske delavnice za otroke ter z njimi na to temo posnela dva radijska intervjuja za radio ORF. V Sloveniji je septembra 2016 nastopila na Pikinem festivalu v Velenju, kjer je v sodelovanju z orgelskim oddelkom Glasbene šole Velenje pripravila orgelske delavnice »Pika na obisku pri Kraljici« ter tako več stotim otrokom  predstavila kraljico instrumentov.

Trenutno poučuje orgle na Glasbeni šoli in Umetniški gimnaziji Velenje.<< Nazaj na seznam