• de Costa Barbara

    de Costa Barbara

de Costa Barbara

orgle, čembalo, komorna igra, klavir

Barbara De Costa je z odliko diplomirala na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu pri prof. Ottu Brucknerju, podiplomsko izobraževanje na smeri orgle in instrumentalna pedagogika pa zaključila pri prof. Karin Tausch. Čembalo in staro glasbo je študirala pri Konstanze Rieckh na deželnem konzervatoriju Johann-Josef-Fux v Gradcu. V sklopu mojstrskih tečajev se je nadalje izobraževala pri vrsti priznanih evropskih profesorjev (H. Lucke, M. Kapsner, B. K. Bryndorf, M. Bouvard, M. Sander).

Je dobitnica nagrad na državnih in evropskih tekmovanjih mladih glasbenikov, kot solistka koncertira doma in v tujini, sodeluje z Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija (Taras Buljba, Bachov Pasijon po Janezu), v zadnjem času pa se posveča predvsem komorni glasbi in igranju continua v različnih zasedbah.

Z Norino Radovan (sopran) in Tiborjem Kerekešem (trobenta) je pod imenom Trio Exultet med drugim sodelovala na Festivalu Histria v Puli ter na Varaždinskih baročnih dnevih, kjer so izvajali serijo koncertov v različnih cerkvah. V zasedbi s Suzano Ograjenšek (sopran), Kajo Kapus (baročno violončelo) in Matejo Bajt (kljunasta flavta) je nastopila v sklopu projekta EDEM (Evropski dan stare glasbe) pod pokroviteljstvom Festivala Sevicq Brežice, ki je bil preko spleta v živo predvajan v državah partnericah evropske mreže za staro glasbo REMA. Kot solistka in v komornih skupinah je igrala tudi v petih sezonah Slovenskega orgelskega ciklusa.

Na Glasbeni šoli in Umetniški gimnaziji Velenje poučuje orgle, čembalo, organologijo in komorno glasbo, orgle pa poučuje tudi na GŠ Nazarje.<< Nazaj na seznam