• Djukić Šuklar Ljiljana

    Djukić Šuklar Ljiljana

Djukić Šuklar Ljiljana

solfeggio, mešani mladinski pevski zbor, klavir, klavir B

Ljiljana Djukić - Šuklar je študirala na Akademiji umetnosti v Novem Sadu in na FMU (Fakulteta glasbene umetnosti) v Beogradu. Diplomirala in magistrirala je na na oddelku za dirigiranje FMU Beograd. Delala je v baletni šoli "Lujo Davičo" v Beogradu in baletni šoli v Novem Sadu kot korepetitorka baleta, na srednji glasbeni šoli "Isidor Bajić" (zbor, orkester in dirigiranje) in na Akademiji umetnosti v Novem Sadu (partiturna igra). Od leta 1997 je zaposlena na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje.
V času delovanja v Novem Sadu je z zborom glasbene šole osvojila več visokih nagrad na državnih tekmovanjih glasbenih šol v bivši Jugoslaviji, tudi specialno nagrado za izjemne pedagoške dosežke. Z zborom in simfoničnim orkestrom Glasbene šole "Isidor Bajić " je posnela zgoščenko "Carmina Burana" Carla Orffa. Dirigirala je glasbo za radijske igre, vokalno-instrumentalno, scensko in simfonično glasbo.
Na državnih tekmovanjih TEMSIG so njeni učenci v disciplini solfeggio prejeli številne nagrade (eno posebno in več prvih, drugih in tretjih nagrad).
Vrsto let je vodila dekliški pevski zbor Umetniške gimnazije Velenje in z njim priredila niz celovečernih koncertov. V šolskem letu 2014/2015 je prevzela vodenje Mešanega mladinskega pevskega zbora Šolskega centra Velenje.<< Nazaj na seznam