• Emeršič Matjaž

    Emeršič Matjaž

Emeršič Matjaž

klarinet, kljunasta flavta, različki klarineta

Matjaž Emeršič je po končani osnovni in srednji stopnji v Velenju  (prof. F. Vrzelak, mag. I. Marin) šolanje nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu red. prof. A. Zupana, in ga leta 1997 z odliko zaključil. Zaradi želje po nadaljnjem izpopolnjevanju se je odločil za podiplomski študij klarineta (prof. A. Zupan), ki ga je l. 2000 končal z izvedbo Coplandovega Koncerta za klarinet in orkester, s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, pod taktirko Marka Muniha.

V času šolanja in študija je sodeloval na različnih pomembnih glasbenih projektih in tekmovanjih. Tako si je v solističnem in komornem muziciranju pridobil lepo število nagrad na republiških in tedanjih zveznih tekmovanjih.

V glasbeni sezoni 1993/94 je bil član Mladinskega orkestra «Gustav Mahler« pod vodstvom slovitega Claudia Abbada.

V letih 1995 do 1999 je bil član Orkestra slovenske vojske, sedaj pa poklicno deluje na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje kot profesor klarineta na osnovni in srednji stopnji. Posnel je tri zgoščenke: dve ansambelski s Slovenskim sekstetom klarinetov FAMILY (Sound–tech, 2003) in CLOWNERY (Sound–Tech, 2006) s Slovenskim orkestrom klarinetov ter eno kot dirigent s Pihalnim orkestrom Glasbene šole Velenje, NA SONČNI STRANI (Sound-Tech, 2005).

V sezoni 2004 je prevzel dirigentsko palico Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje, ki sodi v sam vrh pihalnih orkestrov. Je soustanovitelj in član Slovenskega seksteta klarinetov in Slovenskega orkestra klarinetov, ki uspešno nastopa na domačih in tujih odrih.<< Nazaj na seznam