• Pintar Teja

    Pintar Teja

Pintar Teja

kitara

Teja (Germadnik) Pintar se je rodila v Celju, kjer je pri devetih letih začela obiskovati nižjo glasbeno šolo pri Ireni Pajtler, nato pa je šolanje nadaljevala na Umetniški gimnaziji pri profesorici Ajši Svetlin. Po končani Umetniški gimnaziji je študij kitare nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu profesorice Katje Porovne Silič, kjer je tudi uspešno diplomirala.

Že med obiskovanjem nižje in srednje glasbene šole se je udeleževala številnih koncertov ter seminarjev, kot so Glasbeni julij na obali, Mednarodni festival Kitarika, Mikulov guitar festival (Češka) ipd., kjer je svoje znanje izpopolnjevala pri svetovno priznanih kitaristih, kot so: Zoran Dukič, Paolo Pegoraro, Thomas Offermann, Stefano Viola, Marcin Dylla, Jens Wagner, Marco Socias,…
Svoje sposobnosti je dokazovala na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Na državnem tekmovanju TEMSIG je leta 2005 v kategoriji kitarski duo dosegla 3. nagrado, leta 2007 pa na mednarodnem tekmovanju Mörski festival kitare zlato priznanje ter 3. nagrado.

V času študija je kot solistka ter v različnih komornih zasedbah redno koncertirala v tujini in Sloveniji.

Svojo učiteljsko pot je začela na glasbenih šolah v Celju in Žalcu, od leta 2011 pa deluje kot profesorica kitare na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje ter na Umetniški gimnaziji. Svoje delo opravlja z velikim veseljem in vnemo, njeni učenci pa dosegajo odlične rezultate na tekmovanjih.

Kot profesorica se trudi, da bi svoje znanje in izkušnje kar se da najbolje prenesla na naslednje generacije in s tem navdušila učence ter dijake nad lepoto in umetnostjo inštrumenta.<< Nazaj na seznam