• Grebenšek Jerneja

    Grebenšek Jerneja

Grebenšek Jerneja

klavir, komorna igra, korepeticije, klavir B

Jerneja Grebenšek je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri Aciju Bertonclju, umetniško specializacijo pa je končala pri Làszlu Baranyayu. Na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v avstrijskem Gradcu je pri Käthe Wittlich zaključila magistrski študij klavirske komorne glasbe. Izpopolnjevala se je na mojstrskih tečajih pri Vassilyju Lobanovu, Jakobu Lateinerju, Paulu Guldi, Riti Kinki in Altenberg Triu.
V času študija je bila večkrat nagrajena na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Intenzivno se posveča komorni glasbi, dejavna je v Klavirskem triu Ars musica, s katerim so se podiplomsko izobraževali pri pianistu Chia Chou, članu tria Parnassus. Nastopajo doma in v tujini, skupaj so posneli tudi zgoščenko z deli slovenskih skladateljev, številni koncerti pa so bili posneti za radijske hiše.
Z veseljem se posveča tudi pedagoškemu delu v programu Umetniške gimnazije v Velenju, kjer poučuje klavir in komorno glasbo ter deluje kot korepetitor. Njeni učenci, dijaki in komorne skupine so bili nagrajenci številnih državnih in mednarodnih tekmovanj, mnogi pa uspešno nadaljujejo študij klavirja na glasbenih akademijah.<< Nazaj na seznam