• Hrovat Jelka

    Hrovat Jelka

Hrovat Jelka

klavir, klavir B

Jelka Hrovat je akademska glasbenica – pianistka. Deset razredov osnovnega glasbenega izobraževanja je opravila pri prof. Jožici Grebenšek v glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje. V tem času se je uspešno udeležila več TEMSIG-ovih tekmovanj, tako na republiškem nivoju, kot na državnem v takratni Jugoslaviji. Po opravljeni gimnaziji je bila sprejeta na ljubljansko Akademijo za glasbo v razred profesorja Acija Bertonclja. Akademijo je uspešno zaključila leta 1992 in se takoj zaposlila kot učiteljica klavirja in korepetitorka na domači glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje.  
Trenutno opravlja delo pomočnice ravnatelja, v manjšem obsegu pa še vedno poučuje na osnovni in srednji stopnji. Do leta 2006, ko je sprejela delo pomočnice, je ob poučevanju klavirja korepetirala različne instrumente na osnovni in srednji stopnji. Od leta 2002 do 2011 je bila tajnica šolske maturitetne komisije, še vedno pa se vsako leto aktivno udeležuje mature kot zunanja ocenjevalka.
V več kot dvajsetih letih poučevanja in korepetiranja se je nabralo kar nekaj uspehov. Kot profesorica klavirja in korepetitorka se je redno udeleževala tekmovanj Mladih glasbenikov Slovenije na regijskem in državnem nivoju. Kot korepetitorka je posnela zgoščenko z Mešanim pevskim zborom Gorenje (1995). Od same ustanovitve Mladinskega pevskega zbora GŠ Velenje, ki ga vodi Matjaž Vehovec, je njihova korepetitorka. Skupaj so osvojili mnoga priznanja na raznih pevskih revijah, na državnem tekmovanju v Zagorju ter na mednarodnih tekmovanjih v Sloveniji in v tujini ( Malcesine, Lago di Garda - Italija, Neerpelt – Belgija, Olomouc in Plzen – Češka).    
<< Nazaj na seznam