• Zajc Smolčnik Ana

    Zajc Smolčnik Ana

Zajc Smolčnik Ana

flavta, komorna igra, piccolo

Ana Zajc Smolčnik je leta 2006 z odliko zaključila dodiplomski študij pri prof. Karolini Šantl - Zupan na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Je dobitnica nagrad in priznanj na regijskih in državnih tekmovanjih.

 Redno se udeležuje poletnih šol in seminarjev za flavto in pikolo (A. Kacjan, M.M. Kofler, S. Milan, M. Olson, B. Fromanger, G. Hoyos, J. Zoon, N. Mazzanti, P. Alanko). 

Že več let je članica Pihalnega orkestra Slovenj Gradec, z njim izvaja tudi solistične koncerte. Sodeluje v različnih komornih zasedbah (duo z orglami, kvartet flavt, duo s klavirjem, trio Animato (flavta, klavir, violončelo,...) s katerimi koncertira doma in v tujini. Igrala je z Velenjskim simfoničnim orkestrom kot solistka in je bila članica mladinskega simfoničnega orkestra Jeunesse Leibnitz. Izvaja samostojne koncerte in poustvarja na mnogih manjših nastopih. Bila je tudi dobitnica štipendije Fundacije Karla Pečka.

V šolskem letu 2005/06 je kot študentka na izmenjavi razširjala svoje glasbeno znanje na Finskem (Lahti) pri prof. Rainerju Risbergu, prof. Robertu Hopkinsu in prof. Raiji Kerppo. Koncertirala je samostojno, v različnih komornih zasedbah, simfoničnem in pihalnem orkestru v Lahtiju in v Stockholmu (Švedska).

Maja 2009 je na Akademiji za glasbo v Ljubljani končala podiplomski specialistični študij pri prof. Mateju Zupanu. Od leta 2006 je zaposlena kot redna profesorica flavte in pikola na osnovni in srednji stopnji glasbene šole v Velenju.<< Nazaj na seznam