• Koren Danica

    Koren Danica

Koren Danica

violina, komorna igra

Danica Koren je končala nižjo glasbeno šolo in opravila maturo na Glasbeni šoli Maribor, v razredu prof. Mirka Petrača. Študij je nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu prof. Cirila Veroneka in Slavka Zimška, kjer je tudi diplomirala. V času študija je bila redno zaposlena kot članica opernega orkestra SNG Maribor, kjer je kasneje opravljala tudi delo namestnika koncertnega mojstra. V tem času je sodelovala še z orkestri: Komorni godalni orkester SNG Maribor, Društvo glasbenih umetnikov Maribor, godalni orkester Amadeus, salonski orkester Musica Camerata in kvartet Epidaurus.

V SNG Maribor je bila zaposlena 21 let kot namestnik koncertnega mojstra, v tem času pa je tudi poučevala na različnih glasbenih šolah: GŠ Slovenska Bistrica, GŠ Maribor, GŠ Melodija Muta in GŠ Fran Korun Koželjski Velenje, kjer je danes zaposlena kot profesorica violine in komorne igre. Na Glasbeni šoli Velenje je vodila tudi godalni orkester, s katerim se je med drugim udeležila Ipavčevih dni v Šentjurju ter ob tej priložnosti posnela tudi zgoščenko z Ipavčevo glasbo. Vodila je tudi Simfonični orkester Glasbene šole Velenje, s katerim je tri leta zapored pripravljala dobro sprejete novoletne simfonične koncerte. Najbolj odmeven je pa bil koncert  orkestra na Festivalu Lent leta 2009.

Svoje znanje izpopolnjuje na seminarjih pri znanih profesorjih kot so: Pavel Vernikov, Gregory Szhislin, Igor Ozim, Helfried Fister, Dominika Falger in Primož Novšak.

Kot pedagoginja in mentorica je sodelovala na številnih domačih in mednarodnih tekmovanjih - TEMSIG, Genova, Dubrovnik, Trst (kjer je prejela posebno nagrado za dosežke učencev), Zagreb, Verona - kjer so dijaki in učenci po njenim mentorstvom osvajali najvišja priznanja in nagrade.

Je članica raznih strokovnih komisij: maturitetna, regijsko tekmovanje TEMSIG…  Sestavljala je tudi propozicije za komorne skupine TEMSIG.

Že vrsto let v Zatonu pri Zadru vodi Poletno glasbeno šolo za violino, komorno igro in orkester.

Dokaz za odlično delo na pedagoškem področju so njeni učenci in dijaki, ki so uspešno opravili sprejemne preizkuse tako na Akademiji za glasbo v Ljubljani kot tudi na Univerzi za glasbo in umetnost v Grazu.<< Nazaj na seznam