• Kranjc Primož

    Kranjc Primož

Kranjc Primož

harmonika, komorna igra

Primož Kranjc se je po končani srednji stopnji na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski v Velenju vpisal na Univerzo za glasbo in upodabljajočo umetnost v avstrijskem Gradcu. Po dveh letih je študij nadaljeval na Kraljevi danski akademiji za glasbo v Københavnu, kjer je v razredu prof. Jamesa Crabba z odliko opravil magistrsko stopnjo leta 2006.
Večkrat je sodeloval na poletnih tečajih Glasbeni julij na obali za harmoniko (prof. Franc Žibert) ter komorno igro (prof. Tomaž Lorenz, prof. Andrej Petrač in prof. Matej Šarc), kjer je prejel več nagrad, med drugimi tudi nagrado Antonia Tarsie in štipendijo kluba Soroptimist International. V času študija je vseskozi sodeloval na kulturnih in državnih slovesnostih slovenskega veleposlaništva na Danskem ter bil štipendist Ministrstva za kulturo Republike Slovenije.
Poleg solističnega nastopanja je aktiven tudi v različnih komornih zasedbah, s katerimi koncertira doma in v tujini. Med njegova najpomembnejša gostovanja sodijo koncerti v evropskih prestolnicah – Koncerthus v Oslu, Slovenski kulturni center na Dunaju, Malakoff Theatre v Parizu in Kulturhuset v Stockholmu.
Od leta 2006 deluje kot pedagog v Glasbeni šoli Grosuplje, od leta 2008 v Glasbeni šoli Velenje Fran Korun Koželjski ter od leta 2010 še na Umetniški gimnaziji Velenje. Njegovi učenci in dijaki so sodelovali na državnih in mednarodnih tekmovanjih ter med drugim dosegli tudi več prvih nagrad.<< Nazaj na seznam