• Logar Aleš

    Logar Aleš

Logar Aleš

saksofon, kljunasta flavta, komorna igra, različki saksofona

Aleš Logar je leta 2008 diplomiral iz glasbene pedagogike (saksofon) na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju v razredu prof. Ota Vrhovnika, kjer je končal tudi  magistrski študij iz koncertne smeri.
Leta 2007 je bil finalist evropskega tekmovanja za saksofon Yamaha Sax-Contest v Hamburgu.
Od leta 2008 poučuje saksofon na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje ter na nižji in srednji glasbeni šoli v Celju.  S svojimi učenci in dijaki se udeležuje raznih državnih in mednarodnih tekmovanj na  katerih le-ti dosegajo odlične rezultate.
Od leta 2010 sodeluje in predava pri projektu mednarodne poletne šole za klasični in jazz saksofon »Saxophon Power« s priznanimi solisti in pedagogi (Oto Vrhovnik, Lev Pupis, Rok Volk, Gorazd Topolovec, Betka Bizjak-Kotnik, Thomas Kugi) pod okriljem Glasbene šole Gornja Radgona in zdraviliščem Radenci.
Sodeluje z različnimi orkestri (Simfonični orkester Slovenske Filharmonije, orkester Slovenske vojske, Simfonični orkester Glasbene šole Celje), big bandi (Big band Vox, Big band Glasbene šole Velenje, Extra Bend Glasbene šole Celje, Big band Radlje)  komornimi ter combojazz zasedbami (Saksofonski orkester Sequoia, United Grooves, Saxotoxin). Je član Pihalnega orkestra Slovenj Gradec in Premogovnika Velenje.<< Nazaj na seznam