• Mesarec Boštjan

    Mesarec Boštjan

Mesarec Boštjan

klarinet, kljunasta flavta, različki klarineta

Boštjan Mesarec  je začel svoje glasbeno izobraževanje na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje v razredu mag. Ivana Marina na osnovni stopnji in srednji stopnji ter pri prof. Tomažu Kmetiču v zaključnem letniku srednje šole. Na ljubljanski Akademiji za glasbo je leta 2001 z odliko diplomiral iz klarineta pri prof. Slavku Goričarju. Med študijem se je tudi dodatno izpopolnjeval (Alojz Zupan, Jože Kotar, Béla Kovács).

V času šolanja je sodeloval na regijskih in državnih tekmovanjih kot solist in član različnih komornih sestavov ter osvojil več zlatih, srebrnih in bronastih plaket. Med študijem je več let sodeloval v Orkestrih slovenske policije in vojske. Sodeluje tudi v Slovenskem orkestru klarinetov.

Na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje je redno zaposlen od leta 2001, poučuje klarinet, kljunasto flavto ter komorno igro; med letoma 2009 in 2013 je bil dirigent Mladinskega pihalnega orkestra GŠ FKK Velenje oddelek Šoštanj; njegovo uspešno pedagoško delo pa učenci izkazujejo z osvajanjem najvišjih priznanj na regijskem in državnem nivoju TEMSIG-a. Udeležuje se različnih izpopolnjevanj na področju pedagoškega dela, seminarjev in delavnic.

Od leta 1989 je član Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje kot 1. klarinetist in vodja pihalcev, z orkestrom je izvedel tudi več solističnih nastopov. Sodeluje s številnimi najboljšimi slovenskimi pihalnimi orkestri ter se udeležuje tekmovanj na najvišjem nivoju doma in v tujini.<< Nazaj na seznam