• Mlinar Marin Sanja

    Mlinar Marin Sanja

Mlinar Marin Sanja

klavir, korepeticije, komorna igra

Sanja Mlinar Marin se je pričela učiti klavir s šestimi leti na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski v Velenju, pri učiteljici Mariji Skornšek. Na nižji stopnji glasbenega izobraževanja se je uspešno udeležila državnega tekmovanja mladih glasbenikov Slovenije - 1. nagrada (1992), 2. nagrada (1993). Tudi srednjo glasbeno šolo je obiskovala v Velenju, v razredu  prof. Acija Bertonclja, pri katerem je kasneje nadaljevala s študijem klavirja na ljubljanski Akademiji za glasbo. Diplomirala je pri madžarskem profesorju Laszlu Baranyayu.
Že v času študija je pričela s poučevanjem klavirja, danes je zaposlena kot korepetitorka in profesorica klavirja na osnovni ter na srednji stopnji na Glasbeni šoli Velenje. Njeni učenci veliko nastopajo, se udeležujejo seminarjev in tekmovanj, sama pa prav tako redno korepetira mnoge mlade glasbenike na tekmovanjih po Sloveniji in v tujini.
Od otroštva dalje jo poleg klasične ves čas spremlja tudi zabavna glasba. Kot vokalna solistka je posnela 4 samostojne zgoščenke, sodelovala s številnimi priznanimi imeni slovenske zabavne glasbe in bila nagrajenka najvidnejših festivalov doma in v tujini. Od leta 2003 do 2012 je bila članica in vodja zasedbe BIT, ki je izvajala vokalno a cappella jazz in pop glasbo, in ki je svoj vrhunec doživela s koncertno turnejo po Koreji leta 2010. Vokalne izkušnje si je leta nabirala tudi pri narodno zabavnem ansamblu Fantje treh dolin, od leta 2005 pa je članica uspešnega ženskega vokalnega terceta Katrinas. Zadnji dve leti je vokalistka tudi v zasedbi Quatro kvartet, še vedno pa prepeva kot solistka ob lastni spremljavi s klavirjem, kot gostja raznih orkestrov, big bendov in godb, deluje kot studijska glasbenica ter sodeluje pri različnih glasbenih projektih. Ustvarja tudi avtorsko glasbo in aranžira.<< Nazaj na seznam