• Potočnik Janko

    Potočnik Janko

Potočnik Janko

petje

Baritonist Janko Potočnik se je začel učiti petja na Glasbeni šoli Ljubljana Vič-Rudnik pri prof. Editi Garčevič–Koželj, pri kateri je končal tudi prvi letnik Srednje glasbene šole v Ljubljani. Nato je bil dve leti v razredu prof Mateje Arnež Volčanšek, srednješolsko obdobje pa je z odliko končal pri prof. Janku Volčanšku leta 2003.
Šolanje je nadaljeval pri prof. Ireni Baar na Akademiji za glasbo v Ljubljani, leta 2007 pa je z odliko diplomiral pod mentorstvom prof. Vlatke Oršanić.
V letu 2002 je na državnem tekmovanju TEMSIG prejel drugo nagrado v svoji kategoriji. Med študijem se je izpopolnjeval na številnih pevskih seminarjih pri naslednjih profesorjih: Matjaž Robavs, Irena Baar, Marvin H. Keenze, Breda Zakotnik, Eva Novšak Houška in Valentin Enčev.
Leta 2004 je s komornim orkestrom Akademije za glasbo izvajal minutno opero Slavka Osterca “Saloma”, v kateri je pel vlogo kralja Heroda. Leta 2006 je imel recital samospevov v Slovenski filharmoniji. Pod okriljem Akademije za glasbo je leta 2007 pel vlogo Bena v operi “Telephone”, skladatelja Gian Carla Menottija. Leta 2008 je v Križu pri Trstu, nastopil v vlogi Grofa v Mozartovi operi “Figarova svatba”, naslednje leto pa vlogi Marca v operi “Gianni Schicci”.
Leta 2007 je poučeval petje v Glasbeni šoli Marjana Kozine v Novem mestu. Od leta 2008 do 2012 je poučeval petje v Glasbeni šoli Ribnica, od leta 2012 pa poučuje na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje.<< Nazaj na seznam