• Šumečnik Katja

    Šumečnik Katja

Šumečnik Katja

harfa

Katja Skrinar je svoje glasbeno izobraževanje začela na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje v razredu prof. Daliborja Bernatovića, študij harfe pa je nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Rudi Ravnik - Kosi, kjer je v študijskem letu 2008/2009 tudi diplomirala.
Na svoji dosedanji glasbeni poti je prejela več nagrad in priznanj, tako na državnih kot tudi na mednarodnih tekmovanjih. Med najpomembnejše štejejo: TEMSIG 2003 - 1. nagrada, Mednarodni festival harfe Beograd 2004 - 1. nagrada, Povoletto 2004 - 2. nagrada, tekmovanje »Petar Konjović« Beograd 2004 - 1. nagrada, nagrada za doseženih 100 točk ter naziv laureat tekmovanja, Mednarodni festival harfe Beograd 2006 - 2. nagrada, TEMSIG 2006 - 1. nagrada, Mednarodno tekmovanje društva harfistov Slovenije 2007 - 1. nagrada in nagrada za doseženih 100 točk, TEMSIG 2009 - 2. nagrada.
Leta 2004 je bila sprejeta na poletno šolo Mladinskega orkestra Evropske unije, leta 2008 pa je bila članica orkestra sklada Animato. Sodeluje z orkestri SNG Maribor, SNG Ljubljana, simfoniki RTV in Orkestrom Slovenske filharmonije. Redno se udeležuje seminarjev in poletnih šol pri priznanih glasbenikih ter pedagogih (Patrizia Tassini, Skaila Kanga, Xavier de Maistre, Sirin Pancaroglu...)
Veliko koncertira doma in v tujini, tako kot solistka kot tudi v komornih zasedbah. Leta 2006 je kot solistka z Orkestrom Slovenske filharmonije pod vodstvom Roberta Palmerja izvedla delo M. Ravela Introdukcija in Allegro. Leta 2008 je v okviru koncertnega abonmaja Akademije za glasbo s Komornim godalnim orkestrom Akademije za glasbo v Ljubljani pod vodstvom prof. Cirila Škerjanca izvedla delo C. Debussya Danses in za izvedbo prejela študentsko Prešernovo nagrado. V letu 2010 je ponovno kot solistka z Orkestrom Slovenske filharmonije pod vodstvom dirigenta Simona Krečiča izvedla Koncert za harfo, op. 182 C. Reineckeja.
Od leta 2009 poučuje na glasbeni šoli Fran Korun Koželjski v Velenju, kjer predaja svoje znanje mladim harfistom.<< Nazaj na seznam