Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019 Učiteljski zbor umetniške gimnazije za strokovni del - glasba, šolsko leto 2018/2019

Sprednja vrsta (od leve proti desni): Tilen Slakan, Nataša Ževart Pavšek, Tomaž Lojen, Tamara Gombač, Danica Koren, Barbara De Costa, Ljiljana Djukić Šuklar, Andreja Golež Gruden, Pascal Vehovec, Sara Slatinek, Nina Verboten, Boštjan Mesarec, Tanja Petrej in Dunya Tinauer.
Srednja vrsta (od leve proti desni): Aleksandar Serdar, Anja Rosec, Anja Kožuh, Barbara Verhovnik, Matjaž Emeršič, Sanja Mlinar Marin, Monika Krajnc Štih, Neva Berke, Katja Šumečnik, Gordana Hleb, Olga Ulokina, Mojca Volavšek in Janko Potočnik.
Zadnja vrsta (od leve proti desni): Boris Štih, David Špec, Jasmina Špec, Gorazd Topolovec, Damir Tkavc, Jelka Hrovat, Miran Šumečnik, Izidor Kokovnik, Slavko Šuklar, Primož Kranjc,Jerneja Grebenšek, Janez Marin, Špela Zamrnik, Nikolaj Žličar, Katja Žličar Marin in Janez Pincolič. 
Manjkajoči profesorji: Dalibor Bernatović, Gregor Dvorjak, Alenka Goršič Ernst, Jernej Marinšek, Teja Pintar, Alenka Podpečan, Mitja Škorjanc, Urška Šramel Vučina, Igor Ulokin, Mojca Ušen Tkalčec in Ana Zajc Smolčnik.

  • Špec David

    Špec David

Špec David

trobenta, komorna igra, kljunasta flavta, bariton, evfonij, rog

Po končani nižji glasbeni šoli v Trbovljah in Srednji glasbeni šoli v Ljubljani, pri prof. Stanku Praprotniku, je nadaljeval študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pri prof. Antonu Grčarju, kjer je z odliko diplomiral na oddelku za pihala in trobila. V maju 2004 je končal podiplomski študij pri prof. Stanku Arnoldu na Akademiji za glasbo v Ljubljani.
Zaposlen je bil v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija kot drugi solist - trobentar in je profesor za trobento na nižji in srednji stopnji v Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje.
Že kot dijak in študent Akademije za glasbo je prejel vrsto nagrad na republiških in jugoslovanskih tekmovanjih. Leta 1988 je sodeloval v orkestru Alpe-Adria kot prvi trobentar. Solistično je nastopil z orkestrom Akademije za glasbo v Ljubljani, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, orkestrom opere in baleta SNG Maribor. Od 1994 do 1998 leta se je izpopolnjeval na konservatoriju v Würzburgu pri Richard Carson Steuartu. Deset let je bil član Ljubljanskega kvinteta trobil, solistično je nastopil s trobentači kot so Richard Carson Steuart (Kanada) in Ole Edvard Antonsen (Norveška). Solistično nastopa ob spremljavi orgel, pihalnih godb ter komornih skupin. Solistično je nastopal v Italiji, Avstriji in Nemčiji. Je član trobilnega ansambla Ars Brass, vodi seminarje ter sodeluje z Evropsko Brass akademijo.<< Nazaj na seznam