• Špec David

    Špec David

Špec David

trobenta, komorna igra, kljunasta flavta, bariton

Po končani nižji glasbeni šoli v Trbovljah in Srednji glasbeni šoli v Ljubljani, pri prof. Stanku Praprotniku, je nadaljeval študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pri prof. Antonu Grčarju, kjer je z odliko diplomiral na oddelku za pihala in trobila. V maju 2004 je končal podiplomski študij pri prof. Stanku Arnoldu na Akademiji za glasbo v Ljubljani.
Zaposlen je bil v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija kot drugi solist - trobentar in je profesor za trobento na nižji in srednji stopnji v Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje.
Že kot dijak in študent Akademije za glasbo je prejel vrsto nagrad na republiških in jugoslovanskih tekmovanjih. Leta 1988 je sodeloval v orkestru Alpe-Adria kot prvi trobentar. Solistično je nastopil z orkestrom Akademije za glasbo v Ljubljani, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, orkestrom opere in baleta SNG Maribor. Od 1994 do 1998 leta se je izpopolnjeval na konservatoriju v Würzburgu pri Richard Carson Steuartu. Deset let je bil član Ljubljanskega kvinteta trobil, solistično je nastopil s trobentači kot so Richard Carson Steuart (Kanada) in Ole Edvard Antonsen (Norveška). Solistično nastopa ob spremljavi orgel, pihalnih godb ter komornih skupin. Solistično je nastopal v Italiji, Avstriji in Nemčiji. Je član trobilnega ansambla Ars Brass, vodi seminarje ter sodeluje z Evropsko Brass akademijo.<< Nazaj na seznam