• Ulokin Igor

    Ulokin Igor

Ulokin Igor

violina, komorna igra

 

Igor Ulokin, rojen 16. aprila 1960 v Leningradu (Sankt-Petersburg), Rusija.

Leta 1978 je maturiral na Srednji specialni glasbeni šoli za nadarjene otroke pri Leningrajskem konservatoriju ter leta 1983 zaključil študij na Konservatoriju Rimski-Korsakov v Leningradu (Sankt-Petersburg) v razredu svetovno znanega violinista Marka Komissarova z diplomo smeri solist orkestra, solist komornega ansambla in glasbeni pedagog.

Od leta 1980 do 1995 je deloval kot prvi violinist, solist in koncertni mojster v Leningrajskem državnem komornem orkestru, Godalnem kvartetu združenja Lenkoncert, Leningrajskem državnem komornem orkestru Ermitaž pod vodstvom dirigenta Jurija Alijeva ter v Opernobaletnem gledališču Modest Musorgski v Sankt-Petersburgu. Nastopal je z orkestri in kot solist v večini evropskih držav, Združenih državah Amerike, Južni Koreji in na Japonskem.

Leta 1992/1993 ga je pot odnesla v Hrvaško v Zagreb, kjer je bil koncertni mojster Simfonikov HRT Zagreb. Leta 1995 je na povabilo odšel v Slovenijo, kjer je do leta 2000 opravljal delo prvega violinista v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija pod vodstvom dirigenta Antona Nanuta ter Komornem ansamblu Slovenikum pod vodstvom dirigenta Uroša Lajovica.

Od septembra 1996 kot profesor violine redno poučuje na Glasbeni šoli Vič-Rudnik Ljubljana ter od leta 2000 na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje. Njegovi učenci so prejeli veliko število državnih in mednarodnih priznanj ter nagrad ter uspešno nadaljevali šolanje na Akademiji za glasbo v Ljubljani, Nemčiji, Avstriji, Združenih Državah Amerike in na Hrvaškem. Veliko jih je že stalno zaposlenih v orkestrih, glasbenih šolah in gimnazijah.

V svojem času poučevanja je bil prof. Igor Ulokin večkrat tudi član ali predsednik žirije regijskih tekmovanj mladih glasbenikov RS v disciplinah komorne skupine z godali in klavirjem, violina in viola.  Leta 2005 je postal stalni redaktor Sankt-Petersburške notne tiskarne »OKM publishers«, kje so že izdane njegove redakcije violinskih del.

Ob predstavitvi njegovega glasbenega ustvarjanja in delovanja je leta 2012 na Senatu Univerze v Mariboru je pridobil status visokošolskega učitelja ter bil izvoljen v naziv DOCENT.<< Nazaj na seznam