• Vehovec Pascal

    Vehovec Pascal

Vehovec Pascal

klavir, korepeticije, komorna igra

Pianistka Pascal Vehovec (1986) je obiskovala nižjo in srednjo glasbeno šolo iz klavirja v razredih profesoric Jožice in Jerneje Grebenšek v Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje. Vzporedno je igrala tudi violino in flavto ter se redno udeleževala državnih tekmovanj (violina, klavir, solfeggio), na katerih je dosegala visoke nagrade (štiri prva mesta, prve nagrade in zlate plakete v disciplini solfeggio). Kot solistka je igrala s šolskim godalnim orkestrom ter posnela zgoščenko.
Z uspešno opravljenim sprejemnim izpitom na Akademiji za glasbo v Ljubljani je pričela s študijem klavirja v razredu redne profesorice Tatjane Ognjanović. Pod njenim mentorstvom je leta 2007 na državnem klavirskem tekmovanju TEMSIG v kategoriji 3.a dosegla 3. nagrado in srebrno plaketo, leta 2010 pa v kategoriji 3.b prvo mesto, zlato plaketo in drugo nagrado (prva ni bila podeljena).
Redno se udeležuje mednarodnih klavirskih seminarjev pri profesorjih Laszlu Baranyayu, Riti Kinki, Tatjani Ognjanović, Yuriju Kotu in Arbu Valdmi.
V marcu 2010 se je udeležila mednarodnega tekmovanja »Rising Talents Festival« v New Jerseyu v ZDA, na katerem je dosegla zlato plaketo in prvo nagrado (grand prize) ter igrala na koncertu zmagovalcev v Carnegie Hall v New Yorku. Maja istega leta je na 15. mednarodnem tekmovanju Petar Konjović v Beogradu dosegla 2. mesto in 3. nagrado (prva ni bila podeljena) v najvišji klavirski kategoriji.
Junija 2010 je z odliko diplomirala, nato pa študij nadaljevala na Umetnostni akademiji Novi Sad v razredu profesorice Rite Kinke na programu klavir master.
Koncertirala je na Ljubljanskem gradu v okviru cikla »Mladi virtuozi« ter izvedla štiri solistične recitale po Sloveniji v okviru cikla »Pianissimo«. Magisterij je zaključila z odliko, sedaj pa poučuje klavir in korepetira na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski. Maja 2012 je koncertirala v ciklu »Made in Velenje« v Vili Bianci v Velenju v sklopu projektov Evropske prestolnice kulture.
Leta 2014 je na TEMSIG-u prejela posebno priznanje korepetitorju za zgledno sodelovanje s tekmovalcem in umetniško podporo.<< Nazaj na seznam