• Volavšek Mojca

    Volavšek Mojca

Volavšek Mojca

harmonika, harmonikarski orkester, komorna igra

Mojca Volavšek je leta 1991 uspešno zaključila izobraževanje na Srednji in baletni šoli v Mariboru (danes konservatorij) pri uglednem pedagogu prof. Slavku Magdiću. Sodelovala je na številnih državnih tekmovanjih in mednarodnih tekmovanjih v Puli, kjer se je predstavila solistično in v orkestru.
Študij harmonike je nadaljevala na Visoki šoli za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu (Avstrija) pri danskem prof. Mogensu Ellegaardu, kasneje pa pri dveh priznanih gostujočih profesorjih, Jamesom Crabbom in Geierjem Draugsvollom. Leta 1998 je uspešno zaključila magistrski študij.
Izpopolnjevala se je na različnih mojstrskih tečajih s profesorji kot so: Matti Rantanen, Wjatscheslaw Semjonov, Alexander Skljarov, in v Velenju:  Franc Žibert, Roman Pechmann, Primož Parovel.
Svoje znanje in izkušnje predaja učencem in dijakom umetniške gimnazije na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski v Velenju, kjer je od leta 1998 tudi zaposlena. Poučevala pa je še na Glasbeni šoli Žalec in Rogaška Slatina.
Pedagoško delo se kaže v številnih uspehih njenih učencev in dijakov, s katerimi dosega vidne rezultate na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih. Vsa leta vodi tudi harmonikarski orkester, ki se uspešno predstavlja na revijah orkestrov ter koncertih.
Prav tako že nekaj let poučuje komorno igro na nižji šoli in umetniški gimnaziji ter se udeležuje mednarodnih tekmovanj v Italiji, Puli, Beltincih, ter Štanjelu, kjer so učenci in dijaki dosegli odlične rezultate.
Že nekaj let je tudi vodja aktiva za harmoniko na Glasbeni šoli Velenje.
Poleg pedagoškega dela se posveča tudi zborovodstvu. V tem času je vodila kar nekaj zborov - mešani, moški, ženski, dekliški, otroški, svoje znanje pa nadgrajuje na številnih zborovodskih seminarjih.<< Nazaj na seznam