V šestih letih delovanja se je Big Band Glasbene šole Velenje uspešno uveljavil v svojem okolju. Samo v preteklem šolskem letu je sodeloval na več kot desetih glasbenih koncertih in prireditvah. Je reden gost Pikinega festivala, poletnih in božičnih koncertov v Termah Dobrna, pogosto igra za potrebe občine in lokalnih skupnosti. Za njim je uspešno gostovanje v Nemčiji, letos pa se je prvič udeležili »čisto pravega« Jazz festivala.

Delovanje šolskega orkestra je ciklično, saj se generacije z leti menjavajo. So pa pri teh menjavah veseli, da jim uspeva iz generacije v generacijo dosegati vse boljše rezultate in da kot orkester rastejo!

Pred leti, ko so se že poslavljali od prvih maturantov, so znova postavili mlad orkester, ki je bil osnovan predvsem na učencih nižje stopnje. Danes ti nadobudni glasbeniki odhajajo in za sabo puščajo mladeniče in mladenke, ki so nedvomno »okuženi« z jazz-om do te mere, da se nam za obstoj orkestra ni bati. Pred orkestrom je še dovolj izzivov in veseli smo, da nam jih vodstvo šole omogoča uresničiti!

Big Band glasbene šole je s sklepom učiteljskega zbora prejel plaketo in nagrado za najuspešnejšo skupino v šolskem letu 2013/2014. Uspešno ga že šest let vodi Jani Šuligoj.

Jani Šuligoj - vodja Big Banda Jani Šuligoj - vodja Big Banda