Dekliški pevski zbor

Ko se je v Velenju začela srednja stopnja glasbenega izobraževanja, se je ustanovil Dekliški pevski zbor Umetniške gimnazije Velenje. Sestavljale so ga dijakinje Umetniške gimnazije - smer glasba. Od samega začetka je zbor vodila mag. Ljiljana Djukić-Šuklar. Zbor je aktivno nastopal ob najrazličnejših priložnostih, tako pevskih revijah, kot samostojnih večernih koncertih. Odpravljal se je tudi na gostovanja.

Združitev v mešani mladinski pevski zbor

V šolskem letu 2014/15 se je Dekliški pevski zbor združil z Mladinski pevski zborom Šolskega centra Velenje. Zbor vodi mag. Ljiljana Đukić Šuklar.

Zgodovina Mešanega mladinskega pevskega zbora Šolskega centra Velenje


MeMPZ ŠCV deluje kot mešani zbor že 25 let in nadaljuje več kot 45 letno tradicijo velenjskega srednješolskega petja. Začelo se je februarja 1967, ko je bil osnovan dekliški pevski zbor Gimnazije Velenje, ki ga je vodil mag. Ivan Marin. Zbor je hitro in vidno napredoval, aktivno nastopal in tekmoval. Leta 1978 je vodenje zbora prevzela Danica Pirečnik. V šolskem letu 1987/88 se je zbor razširil v mešani mladinski pevski zbor. Zborovodkinja Danica Pirečnik je ime zbora povzdignila med zlate zbore. Tradicijo sta uspešno nadaljevali Tea Plazl in Katja Gruber, letos pa je zbor prevzela Ljiljana Đukić Šuklar.
V zboru se združujejo dijaki vseh velenjskih srednjih šol, ki si želijo s petjem popestriti in obogatiti dijaški čas. Zbor je reden udeleženec revije Pozdrav pomladi in sodeluje na raznih domačih in tujih tekmovanjih, kjer vedno prejme odlična priznanja. Med vsem tem poslanstvom pa je veliko prijetnih pevskih uric, kjer se pevci sprostijo, nasmejijo in uživajo v prepevanju raznovrstne pevske literature – od težjih umetnih do zabavnih pesmi raznih žanrov. Posebno motivacijo pa pevcem daje vsakoletno srečevanje s pobratenimi pevci iz nemškega Esslingena, ta izmenjava traja že več kot 40 let.