Oddelek Šoštanj je dislocirana enota Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.

Pouk v šolskem letu 2018/2019 - zaradi rekonstrukcije in dozidave glasbene šole - poteka na spremenjenih lokacijah:

  • Kulturni dom Šoštanj
  • Osnovna šola Karla Destovnika Kajuha Šoštanj
  • Mestna galerija Šoštanj
  • nekdanji prostori Vrtca Šoštanj (enoti Barbka in Lučka)

Poučujemo različne inštrumente, na šoli pa deluje tudi Mladinski pihalni orkester. Več o organizaciji najdete na tej povezavi, tukaj pa so strnjeni vtisi zadnjih dogodkov.  

Dogodki


PRAZNIČNI KONCERT

V torek, 4. 12. 2018, smo v Kulturnem domu Šoštanj pripravili Praznični koncert.
Na koncertu so zaigrali kitarski orkester, komorna skupina godal, mladinski pihalni orkester ter združeni zborček učencev nauka o glasbi oddelka Šoštanj. Tako oder, kot tudi dvorana sta pokala po šivih, več o samem vzdušju pa si lahko ogledate v naši Galeriji.


VILA LUČKA - Dan odprtih vrat

V septembru 2018 so učenci oddelka Šoštanj sodelovali na Dnevu odprtih vrat Vile Lučka, kjer sta se predstavila trio flavt ter komorna skupina godal. 


SLOVESNOST OB PRAZNIKU OBČINE ŠOŠTANJ

Učenci oddelka Šoštanj so nastopili na osrednji slovesnosti ob prazniku občine Šoštanj, kjer sta v programu zaigrala klavirski duo in trobilni kvartet Glasbene šole Velenje.


MESTNA GALERIJA ŠOŠTANJ

Učenci in učitelji oddelka Šoštanj redno nastopajo na otvoritvah razstav in drugih dogodkov, ki se odvijajo v šoštanjski galeriji.

Letni koncert oddelka Šoštanj

LETNI KONCERT ODDELKA ŠOŠTANJ

V Glasbeni šoli Velenje – oddelek Šoštanj skozi vse leto odmeva glasba. Učitelji skupaj z učenci ustvarjamo in poustvarjamo dobro, kvalitetno glasbo in del tega poustvarjanja smo predstavili v torek, 10. aprila 2018, na letnem koncertu v Kulturnem domu Šoštanj.
Z učenci smo pripravili raznolik koncertni program. Predstavili so se kot solisti (klavir, kitara, violina, violončelo, flavta, rog, tuba, harmonika, klarinet, tolkala) in združeni v komorne skupine (citre, trobila, flavte in tolkala).
Oglejte si več fotografij s koncerta v naši Galeriji.


BOŽIČNO-NOVOLETNI KONCERT ODDELKA ŠOŠTANJ

V Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje – oddelek Šoštanj se skozi vse leto odvija veliko zanimivih nastopov in koncertov. V duhu decembrskega vzdušja smo v sredo, 20. 12. 2017, v Kulturnem domu Šoštanj pripravili Božično-novoletni koncert.
V prvem delu so se z božično obarvanim koncertnim programom predstavili učenci, ki so se posebej za koncert združili v priložnostne komorne zasedbe. Skupaj so nastopili nekateri najmlajši učenci, ki šele prvo ali drugo leto igrajo na svoj instrument, in seveda tisti malce starejši, ki nabirajo svoje glasbeno znanje že nekaj let. Skupinsko muziciranje je bilo všeč tako nastopajočim kot tudi poslušalcem.
V drugem delu nam je zaigral še Mladinski pihalni orkester oddelka Šoštanj, ki je prav tako navdušil z zanimivim in všečnim programom.

Povezava do galerije fotografij.