Oddelek Šoštanj je dislocirana enota Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje. Pouk poteka v prizidku Kulturnega doma Šoštanj (Trg Jožeta Lampreta 2). Poučujemo različne inštrumente, na šoli pa deluje tudi Mladinski pihalni orkester. Več o organizaciji najdete na spodnji povezavi, tukaj pa so strnjeni vtisi zadnjih dogodkov.  

Dogodki

Letni koncert oddelka Šoštanj

V Glasbeni šoli Velenje – oddelek Šoštanj skozi vse leto odmeva glasba. Učitelji skupaj z učenci ustvarjamo in poustvarjamo dobro, kvalitetno glasbo in del tega poustvarjanja smo predstavili v torek, 10. aprila 2018, na letnem koncertu v Kulturnem domu Šoštanj.
Z učenci smo pripravili raznolik koncertni program. Predstavili so se kot solisti (klavir, kitara, violina, violončelo, flavta, rog, tuba, harmonika, klarinet, tolkala) in združeni v komorne skupine (citre, trobila, flavte in tolkala).
Oglejte si več fotografij s koncerta v naši Galeriji.


V Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje – oddelek Šoštanj se skozi vse leto odvija veliko zanimivih nastopov in koncertov. V duhu decembrskega vzdušja smo v sredo, 20. 12. 2017, v Kulturnem domu Šoštanj pripravili Božično-novoletni koncert.
V prvem delu so se z božično obarvanim koncertnim programom predstavili učenci, ki so se posebej za koncert združili v priložnostne komorne zasedbe. Skupaj so nastopili nekateri najmlajši učenci, ki šele prvo ali drugo leto igrajo na svoj instrument, in seveda tisti malce starejši, ki nabirajo svoje glasbeno znanje že nekaj let. Skupinsko muziciranje je bilo všeč tako nastopajočim kot tudi poslušalcem.
V drugem delu nam je zaigral še Mladinski pihalni orkester oddelka Šoštanj, ki je prav tako navdušil z zanimivim in všečnim programom.

Povezava do galerije fotografij.