8 avg

22. mednarodna poletna violinska šola prof. Igorja Ozima

22. mednarodna poletna violinska šola prof. Igorja Ozima

V Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje bo med 19. in 26. avgustom 2016 potekala že 22. mednarodna poletna violinska šola Igorja Ozima, ki je mojstrska šola z eno najdaljših tradicij v Sloveniji in spada v mednarodnem merilu med najzahtevnejše glasbene tečaje.

Na letošnjo poletno šolo so prijavljeni nadarjeni mladi violinisti iz Slovenije, Avstrije, Italije, Hrvaške, Srbije in Finske. To so večinoma študenti glasbenih akademij in visokih glasbenih šol ter dijaki srednjih glasbenih šol. Udeleženci bodo v poletni šoli pod mentorskim vodstvom prof. Igorja Ozima študirali in nadgrajevali koncertne ter tekmovalne violinske programe, pilili violinske koncerte in druge koncertne skladbe skladateljev iz različnih slogovnih obdobij.

Profesorju Ozimu in asistentki (hkrati tudi soprogi) Wonji Kim - Ozim se bo že sedmič zapored pridružil izvrstni britanski pianist Alan Brown, ki bo korepetiral mlade glasbenike.

Več mladih violinskih virtuozov je mednarodno poletno šolo v Velenju že obiskalo, večina pa v Velenje prihaja prvič. Vsem je skupna želja po delu s cenjenim in iskanim profesorjem violine. Seminar je priložnost tudi za izmenjevanje strokovnih mnenj slovenskih glasbenih pedagogov, saj bodo lahko kot pasivni udeleženci spremljali ure profesorja Igorja Ozima.

Tekom poletne šole bomo organizirali manjši recital, v petek, 26. avgusta 2016 pa bo v Orgelski dvorani Glasbene šole Velenje ob 19.30 potekal slavnostni zaključni koncert, kjer bodo udeleženci poletne šole predstavili del svojega programa. Prijazno vabljeni!

22. mednarodno poletno violinsko šolo prof. Igorja Ozima prireja Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje s podporo Mestne občine Velenje in Avstrijskega kulturnega foruma.
_________________________

Termin:
Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje
petek, 19. 8. - petek, 26. 8. 2016

Profesorji:
Igor Ozim, profesor
Wonji Kim-Ozim, asistentka
Alan Brown, korepetitor

Avdicija

Petek, 19. 8. 2016, ob 10.00 v Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje

Za več o poletni šoli in dodatne informacije kliknite tukaj.


<< Nazaj na seznam novic