14 mar

Zaključek 45. državnega tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije - TEMSIG

Zaključek 45. državnega tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije - TEMSIG

V Sloveniji že od leta 1972 poteka Tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije, ki ga od leta 1992 organizira TEMSIG - član evropskega združenja European Union of Music Competition for Youth. Gre za zelo zahtevno tekmovanje, ki poteka vsako leto in sicer v različnih tekmovalnih disciplinah (ki zaokrožijo na vsaka tri leta) in na različnih lokacijah.

Tekmovanje je v letošnjem marcu potekalo že petinštiridesetič, tokrat na glasbenih šolah primorske regije: v Kopru, Novi Gorici, Tolminu, Idriji, Cerknem, Postojni in Cerknici. Mladi glasbeniki so letos tekmovali v klavirju, petju, pihalih (flavta, kljunasta flavta, oboa, saksofon, klarinet in fagot), diatočni harmoniki, komornih skupinah s trobili in jazzovskih komornih skupinah. Za tekmovalce je bilo v mesecu februarju organiziranih sedem regijskih predtekmovanj, ki so potekala po vsej Sloveniji, med drugim tudi v Velenju. Najboljši so se uvrstili naprej in tako je na letošnjem državnem tekmovanju nastopilo 713 glasbenikov (571 solistov in 36 komornih skupin).

Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje je na tekmovanje poslala 38 solistov in eno komorno skupino, ki so se s tekmovanja vrnili z odličnimi uspehi. Osvojili so kar 9 zlatih plaket, 17 srebrnih in 12 bronastih plaket ter 1 priznanje za udeležbo. Rezultate naših tekmovalcev si lahko ogledate v rubriki Dosežki.

Vsem tekmovalcem in mentorjem iskrene čestitke!


<< Nazaj na seznam novic