24 apr

Otroški pevski zbor Glasbene šole Velenje na zborovskem festivalu "Slovakia Cantat" v Bratislavi

Otroški pevski zbor Glasbene šole Velenje na zborovskem festivalu

Sobota, 22. 4. 2017, ponoči
No, in končno je napočil čas za razglasitev rezultatov.. In..... ZLATO PRIZNANJE za naše mlade pevce!!!! Tako je bil poplačan ves trud in delo, ki so ga pevci, zborovodkinja, korepetitorka in seveda starši vložili v ta projekt.
Bilo je super, čudovito in nepozabno.
V poznih nočnih urah so se pevci vrnili zdravi in polni vtisov v Velenje.

Sobota, 22. 4. 2017, 14:00
Po zajtrku in slovesu od hotela so mladi pevci se odpravili na ogled mesta (Bratislavski grad, cerkev Sv. Martina, narodno gledališče..). Kosilo in nestrpno pričakovanje rezultatov (ob 17:00 na glavnem trgu).

Petek, 21. 4. 2017, 22:00
V petek popoldan so si pevci ogledali Červeny Kamen (Rdeči grad). Tako se imenuje zaradi rdeče kamenine iz katere so ga zidali, nahaja pa se okoli 80 km iz Bratislave. Po ogledu in prihodu nazaj v Bratislavo so pevci odšli na večerjo in se prijetno utrujeni vrnili v hotel.

Petek, 21. 4. 2017, 14:00
Ob 7:00 bujenje, zajtrk, vaje.... Ob 11:15 tekmovanje pred sedemčlansko mednarodno komisijo. Bilo je ODLIČNO. V prelepi dvorani.
Razglasitev rezultatov bo jutri na glavnem trgu v Bratislavi ob 17:00. Pevci se sedaj odpravljajo na ogled najbolj znanega slovaškega gradu - Červeny Kamen (Rdeči grad).

Četrtek, 20. 4. 2017, 22:00
Po vaji so se pevci odpravili na sprehod po starem delu Bratislave. Tam so imeli okusno večerjo, nato pa je sledil v jezuitski cerkvi otvoritveni koncert, na katerem so se predstavili zbori iz Slovaške, Poljske, Latvije .... in seveda Slovenije. Naši mladi pevci so se odrezali odlično in poželi najglasnejši in najdaljši aplavz. Po koncertu so odšli v hotel in vsi od utrujenosti presenetljivo hitro zaspali. Jutri jih ob 11:15 čaka tekmovanje.

Četrtek, 20. 4. 2017, 14:40
Naši mladi pevci so v Bratislavo srečno prispeli okoli 13. ure in se odpravili v hotel. Vožnja je zaradi snega na poti trajala malo dlje. V Bratislavi snega ni, samo močno piha. Pevci so že opravili prvo "bratislavsko" vajo.
Vsi vse lepo pozdravljajo!

Več fotografij zbora v Bratislavi si lahko ogledate v naši Galeriji.

Novice in fotografije iz tekmovanja: učiteljica Ines Ivanovič


<< Nazaj na seznam novic