4 apr

Priznanje Frana Gerbiča za našo profesorico Danico Koren

Priznanje Frana Gerbiča za našo profesorico Danico Koren

Zveza slovenskih glasbenih šol vsako leto najzaslužnejšim glasbenim ter plesnim pedagogom slovenskih glasbenih šol v Kulturnem domu Cerknica podeljuje priznanja in nagrade, poimenovane po znamenitem slovenskem skladatelju Franu Gerbiču. Letošnja podelitev je bila v sredo, 3. aprila 2019.

Prejemniki priznanj za leto 2019 Frana Gerbiča so ugledni pedagogi:
naša kolegica, profesorica violine Danica Koren, Drago Peterlin iz Glasbene šole Zagorje ob Savi, Romana Rek iz Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer in Maja Cilenšek iz Glasbene šole Koper. 
Vsi so izjemni glasbeniki in pedagogi, katerih varovanci so dosegli pomembne državne in mednarodne nagrade na tekmovanjih ter postali odlični mednarodno priznani glasbeni umetniki.

Nagradi za življenjsko delo sta dve, prejeli sta jih Marija Gregorc - dolgoletna ravnateljica Glasbene šole Moste Polje iz Ljubljane - ter svetovalka za glasbeno šolstvo na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport ter upokojena profesorica petja Doroteja Cestnik Spasić, ki je s svojim umetniškim in pedagoškim delovanjem pustila sled v Sloveniji ter v tujini.

Naši dragi kolegici in profesorici ter ostalim prejemnikom priznanj in nagrad iskreno čestitamo!


<< Nazaj na seznam novic