17 jun

Nova zgoščenka Glasbene šole Velenje – »Lepši svet si želimo vsi«

Nova zgoščenka Glasbene šole Velenje – »Lepši svet si želimo vsi«

V sklopu praznovanja 70-letnice Glasbene šole Velenje je šola pripravila tudi zgoščenko z naslovom »Lepši svet si želimo vsi«, ki jo je posnel Mladinski pihalni orkester Glasbene šole Velenje - oddelek Šoštanj (dirigent Miran Šumečnik).

Mladinski pihalni orkester oddelka Šoštanj redno deluje že od leta 2000. Sestavljajo ga učenci oddelka Šoštanj od četrtega razreda naprej, pa tudi mlajši. Vključeni so tudi mladi, ki so šolanje že končali ali obiskujejo Umetniško gimnazijo Velenje ter imajo željo po igranju in druženju v sestavu, ki šteje že preko štirideset članov.

Orkester so v preteklosti vodili Jani Šuligoj, Miran Šumečnik, Boštjan Mesarec in Davor Plamberger, v šolskem letu 2020/21 pa je dirigentsko palico znova prevzel Miran Šumečnik.

Repertoar orkestra je precej širok in sega od lahkotnih skladb ter koračnic, ki so namenjene promenadnim koncertom, do zahtevnejših del (filmska glasba, koncertna dela ipd.), ki jih orkester igra na nastopih v okviru glasbene šole, občine Šoštanj in ob drugih priložnostih. Z njimi pa se udeležuje tudi srečanj mladinskih orkestrov glasbenih šol.

Zgoščenka je bila posneta v času epidemije, ko orkester ni smel delovati, zato so jo člani orkestra posneli individualno, v sodelovanju z učitelji. Pri dveh skladbah sodelujejo tudi Mladinski pevski zbor Glasbene šole Velenje ter solista Zala Grobelnik in Rožle Javornik (vokal).

Zgoščenka »Lepši svet si želimo vsi«
Mladinski pihalni orkester Glasbene šole Velenje - oddelek Šoštanj
Dirigent orkestra: Miran Šumečnik
Dirigentka zbora: Tea Plazl
Tonski mojster in producent: Miran Šumečnik
Mastering: Aleš Kajtna
Fotografija: Ksenija Mikor
Design: Aleš Kajtna


<< Nazaj na seznam novic