5 sep

Glasbena šola Velenje na 33. Pikinem festivalu

Glasbena šola Velenje na 33. Pikinem festivalu

Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje že vrsto let sodeluje na Pikinem festivalu, tudi letos bo tako!

 

Glasbena četrt

Znova boste lahko v Glasbeni četrti spoznavali, kako zelo sta povezani glasba in igra. Obe sta izrednega pomena pri razvoju najmlajših, dokazano pa pozitivno vplivata na kvaliteto življenja pri vseh generacijah. Morda ni naključje, da na glasbene instrumente IGRAmo?

Kakšne glasbene igrice se lahko igramo, kako je lahko igra še bolj zanimiva in zabavna, če jo spremlja glasba in – nenazadnje – kako lahko učenje postane igra, če ga začinimo z glasbo? Vabimo vas, da to v Glasbeni četrti - na travniku pri Domu kulture – odkrijete tudi sami!

 

Koncerti, nastopi

Koncert Orkestra Poletnega tabora PO Zarja Šoštanj
Pihalni orkester Zarja Šoštanj že nekaj let v času počitnic organizira enotedenski tabor, ki se ga udeležuje veliko število učencev Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje in kjer se mladi poleg intenzivnih vaj družijo, krepijo prijateljske vezi ter pripadnost šoli in orkestru. Dirigent orkestra je Miran Šumečnik.
Koncert v sodelovanju PO Zarja in Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.
Sobota, 10. 9. 2022, ob 18.00, Kapitanov oder - Titov trg, Velenje

Koncert tolkalne skupine Rhythm Factory
Tolkalno skupino Rhythm Factory sestavljajo dijaki in profesorji Umetniške gimnazije Velenje in Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje. Njihov inštrumentarij je izjemno širok in zanimiv, saj poleg klasičnih instrumentov uporabljajo mnogo predmetov, ki jih je moč najti pri vsaki hiši. Prvi mentor je bil prof. Tomaž Lojen, zdaj pa skupina deluje pod vodstvom prof. Grege Plambergerja.
Nedelja, 11. 9. 2022, ob 18.00, Kapitanov oder - Titov trg, Velenje

Koncert komornih godalnih skupin učencev in učiteljev Glasbene šole Velenje
Kako zvenita skupaj dve violini? Kako zazvenijo tri? Kakšen je zvok, ko se pridruži še klavir? In kako v teh kombinacijah zavibrirajo irski napevi? Pridite in prisluhnite!
Ponedeljek, 12. 9. 2022, ob 18.00, Kapitanov oder - Titov trg, Velenje

Koncert Citrarskega ansambla Glasbene šole Velenje
V citrarskem ansamblu, ki ga vodi Peter Napret, igrajo učenci od 3. razreda glasbene šole naprej in bivši učenci. Poleg številnih nastopov so bili med drugim tudi organizatorji 1. revije citrarskih orkestrov slovenskih glasbenih šol. Na koncertu bodo izvedli pisan repertoar, s katerim se bodo sprehodili od Bacha, preko ljudske glasbe, do zabavnih melodij.
Torek, 13. 9. 2022, ob 18.00, Kapitanov oder - Titov trg, Velenje

Vljudno vabljeni k obisku!

Fotografije z dogajanja si boste lahko ogledali v Galeriji na naši spletni strani.

Več o Pikinem festivalu:
http://www.pikinfestival.si/
https://www.facebook.com/PikinFestival/


<< Nazaj na seznam novic