22 mar

Uspešno končano 53. tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije

Uspešno končano 53. tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije

Zaključilo se je 53. tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije, ki se je odvijalo v marcu 2024. Učenke in učenci Glasbene šole Velenje ter dijakinje in dijaki Umetniške gimnazije Velenje so na njemu dosegli izvrstne rezultate.

Poleg 24 zlatih plaket ter še 29 drugih plaket in priznanj, so dosegli tudi 16 nagrad (7 za prvo mesto v svoji kategoriji) ter 11 posebnih priznanj – od tega kar tri za 100 doseženih točk, kar je res prvovrsten uspeh.

Ti izvrstni dosežki niso le odraz znanja, spretnosti in talenta oziroma nadarjenosti naših učencev ter dijakov, temveč tudi njihovega truda, vztrajnosti in motivacije.

Seveda pa odličnih rezultatov ne bi bilo brez njihovih imenitnih mentorjev in korepetitorjev (kar 5 slednjih je na tekmovanju prejelo posebno priznanje za zgledno sodelovanje s tekmovalcem in umetniško podporo) ter staršev, ki z lastnim odrekanjem in potrpežljivostjo dajejo spodbudo in podporo svojim mladim glasbenikom.

Vsem našim mladim tekmovalcem – ter njihovim mentorjem, korepetitorjem in staršem – iskreno čestitam ter hkrati upam, da ohranijo strast do glasbe in se obenem zavedó, da je uspeh na tekmovanjih le delček njihovega glasbenega potovanja.

Ravnatelj Glasbene šole Velenje
Boris Štih, prof.

Več o tekmovanju

Vsi dosežki naših glasbenikov na TEMSIG 2024


<< Nazaj na seznam novic